Læs hele fagbladet
Tak for din mening
I dette nummer af bladet kan du læse mere om den medlemsundersøgelse, som 1.797 medlemmer har deltaget i. Hvis du var en af dem, så tak. Du har bidraget med uvurderlig viden til din fagforening.
Ansæt flere mad- og måltidschefer
Strategi: Et af elementerne i en national måltidsstrategi kan blive et krav til kommunerne om at have måltidschefer på direktørniveau. En fremragende ide, mener Kost & Ernæringsforbundet, der stillede forslaget for godt ti år siden. Det samme mener de kommunale måltidschefer, som allerede findes.
På vej mod konkurs
Nicoline Sørensens arbejdsgiver undlod konsekvent at betale pension og feriepenge, og da hun blev sygemeldt med stress, fik hun heller ingen løn. Først da Kost & Ernæringsforbundet indgav konkursbegæring mod arbejdsgiver, fik hun sine penge.
Der er et kæmpe potentiale i offentlige måltider
Politik: Fødevare-ministeren har startet en madrevolution. Først forsøgte han at inspirere os til at spise bedre derhjemme. Så lagde han et mildt pres på detailhandlen. Og nu er turen kommet til de 800.000 offentlige måltider, som, Dan Jørgensen mener, kan forbedre folkesundheden.
Et solidt fundament
Undersøgelse: Kost & Ernæringsforbundet har undersøgt, hvor tilfredse medlemmerne er med forbundet, og hvad de ønsker sig mere af. Undersøgelsen viser, at tilfredsheden er steget fra 2010 til 2014.
Der er et magisk flow i køkkenet
Profil: Eline Borberg har tusind ideer til måltidspædagogik og en utålmodighed, som hun af og til må tøjle.
Faste − mode eller livsstil
Sundhed: Faste har været brugt på tværs af tid, kultur og religion til at praktisere afholdenhed og renselse. I dag er faste populært som slankekur, men kan også give en glemt viden om kroppens reaktion på mad.