Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 01/2015

  • Kost, Ernæring & Sundhed 01/2015

Læs hele fagbladet

 

Tak for din mening

I dette nummer af bladet kan du læse mere om den medlemsundersøgelse, som 1.797 medlemmer har deltaget i. Hvis du var en af dem, så tak. Du har bidraget med uvurderlig viden til din fagforening.

Ansæt flere mad- og måltidschefer

Strategi: Et af elementerne i en national måltidsstrategi kan blive et krav til kommunerne om at have måltidschefer på direktørniveau. En fremragende ide, mener Kost & Ernæringsforbundet, der stillede forslaget for godt ti år siden. Det samme mener de kommunale måltidschefer, som allerede findes.

På vej mod konkurs

Nicoline Sørensens arbejdsgiver undlod konsekvent at betale pension og feriepenge, og da hun blev sygemeldt med stress, fik hun heller ingen løn. Først da Kost & Ernæringsforbundet indgav konkursbegæring mod arbejdsgiver, fik hun sine penge.

Der er et kæmpe potentiale i offentlige måltider

Politik: Fødevare-ministeren har startet en madrevolution. Først forsøgte han at inspirere os til at spise bedre derhjemme. Så lagde han et mildt pres på detailhandlen. Og nu er turen kommet til de 800.000 offentlige måltider, som, Dan Jørgensen mener, kan forbedre folkesundheden.

Et solidt fundament

Undersøgelse: Kost & Ernæringsforbundet har undersøgt, hvor tilfredse medlemmerne er med forbundet, og hvad de ønsker sig mere af. Undersøgelsen viser, at tilfredsheden er steget fra 2010 til 2014.

Der er et magisk flow i køkkenet

Profil: Eline Borberg har tusind ideer til måltidspædagogik og en utålmodighed, som hun af og til må tøjle.

Faste − mode eller livsstil

Sundhed: Faste har været brugt på tværs af tid, kultur og religion til at praktisere afholdenhed og renselse. I dag er faste populært som slankekur, men kan også give en glemt viden om kroppens reaktion på mad.