Læs hele fagbladet
Vi skal gøre god ældremad bedre
Vi kan lære andre faggrupper noget. Og de kan lære os noget. Tværfaglighed omkring måltidet gør det til et vigtigt element i forebyggelsen.
Jobjagt i det private
Nye job: Flere professionsbachelorer i ernæring og sundhed skal ansættes i det private, mener FTF. Men vil de private arbejdsgivere have dem, og er der relevante jobs at få? Vi har talt med både professionsbachelorer og arbejdsgivere om potentialet i uddannelse og job i ernæring og sundhed.
LinkedIn kostede jobbet
Retssag: Randi Sørensen har fået rettens ord og en erstatning for uretmæssig bortvisning. Arbejdsgiveren mente, at hun brugte sin profil på LinkedIn på en illoyal måde. Det har retten afvist.
Boom i økomærker
Undersøgelse: Omlægningen til økologi i de offentlige institutioner går stærkt. I dag kan mere end halvdelen skilte med et økologisk spisemærke. Men der er også udfordringer. F.eks. når indkøbsaftaler spænder ben for økologien.
Hjælp til borgere med dysfagi
Værktøj: I et tæt tværfagligt samarbejde har Hillerød Kommune udviklet en værktøjskasse med viden om dysfagi. Den skal støtte plejepersonalet i at håndtere tygge- og synkeproblemer hos de ældre borgere.
God mad kan blive endnu bedre
Kvalitetsudvikling: Politikerne i Skanderborg Kommune bakker op om et kvalitetsløft af ældremaden. Køkkenerne er i fuld gang med analyser og udvikling af opskrifter.