Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Kost, Ernæring & Sundhed 05/2014

Læs hele fagbladet

 

Modernisering kræver tillid

Den offentlige sektor skal moderniseres med mindre kontrol og mere tillid til medarbejdernes faglige dømmekraft. Men det må ikke blive på bekostning af den nødvendige dokumentation.

Kostændringer kan hjælpe nogle børn med ADHD

Ernæring: Stadig flere børn får stillet diagnosen ADHD. Medicin har ikke altid effekt, og nogle forældre får hjælp af en klinisk diætist. Men der er ikke evidens for, at kostomlægninger virker, og de er derfor ikke med i de anbefalinger, som Sundhedsstyrelsen har sendt i høring.

Få hjælp til at forhandle løn

Overenskomst: I sit forrige job tog det Susanne Stilling halvandet år at forhandle sig frem til en korrekt løn. I det nye job har Kost & Ernæringsforbundet forhandlet lønnen for hende, og det var en stor lettelse.

Tillid vinder over kontrol

Udvikling: Den offentlige sektor skal moderniseres, og netop nu søsættes en tillidsreform, der ved medarbejdernes indsats skal føre til nye arbejdsgange og øget velfærd. I Københavns Kommune er de tyvstartet og har gode erfaringer med reformen.

Fortæl den gode historie

Profil: Kost- og ernæringsfaglige kan lære af innovative fødevareproducenter, som fortæller historier om deres produkt og knytter kunderne tættere til sig. Det samme kan vi gøre for at fortælle, hvem vi er, mener Lise Fuhr.

Respekten for hinanden har sat sine spor

Holdspil: I Horsens Kommune er samarbejdet mellem kost-, ernærings- og sundhedsfaglige og plejepersonalet sat i system gennem projekt Mad i fokus. Beboerne er kommet langt mere i fokus, maden målrettes den enkelte og serveres med nærvær.