Relateret indhold

Fagbladsartikel 24/10/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 24/10/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 13/11/2019 Kost, ernæring og sundhed 10-2019
Karina Baagø [ OPSKRIFTER ] Anne Kring og Asbjørn Baagø [ FOTO ]
Fagbladsartikel 13/11/2019 Månedens opskrift: Strukturmetoden
Nana Toft  [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Lyt til kroppens signaler

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Kost, Ernæring & Sundhed 06/2015

  • Kost, Ernæring & Sundhed 06/2015
    Kost, Ernæring & Sundhed 06/2015

Læs hele fagbladet

 

Sådan er det bare ...

Mænd og kvinder har måske aldrig været mere lige stillet end i dag. Alligevel er problemerne til at få øje på. 

Et liv uden gluten

Ernæring: Supermarkedets hylder bugner af glutenfri mad, og antikulhydratbølgen har tag i mange. Kan der være en sammenhæng mellem de to tendenser og formodningen om, at tusindvis af danskere uden at vide det ikke tåler gluten og derfor styrer uden om gluten og kulhydrater.

Sundheds- uddannelser tunes til fremtiden

Kompetencer: Professionsbachelorer i ernæring og sundhed og andre sundhedsprofessionelle vil få en nøglerolle på
fremtidens arbejdsmarked. Det kræver ændringer af sundhedsuddannelserne. Og de er på vej. 

De børn Fortjener det bedste

Profil: Nogle gange går hun en tur til Vesterhavet. Før alle andre. Alene. Inden arbejdet, hvor hun også er alene. Det gør ikke noget. Efter at hun i mange år har haft et personale
under sig, nyder hun, at ingen ringer klokken syv og siger, de er syge.

Mad er også pædagogik

Frida: Når børnene er bænket om bordet for at spise et fælles frokostmåltid i institutionen, så er det ikke alene et spørgsmål om at mætte munde. Der er mere på spil. Det fælles måltid er med til at give børnene maddannelse, fastslår forskerne.  

Patienttilfredshed maner til eftertanke

Der er forskel på patienternes tilfredshed med mad og måltider på Region Hovedstadens hospitaler. Det viser en nylig undersøgelse, der giver stof til eftertanke i hospitalskøkkenerne. Flere køkkenchefer varsler ændringer i deres mad og måltidskoncept, men advarer mod at sammenligne tilfredshed, da madproduktion og patientgrupper er vidt forskellige.