Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 07/2015

  • Fagbladet 07/2015
    Fagbladet 07/2015

Læs Hele fagbladet

 

Du skal tættere på din forbund.
− og forbundet skal tættere på dig

Skal vi lege? Sådan siger børn til hinanden hver dag. Og sådan siger Kost & Ernæringsforbundet til dig i september. Det er nemlig essensen i forslaget til en ny struktur i forbundet, som du kan læse om i dette nummer.

Nye regler for ernæringsdrikke kan koste dyrt

Ernæring: Sundhedsstyrelsen vil droppe regionernes tilskud til ernæringsdrikke. Men det risikerer at koste dyrt og gå ud over livskvaliteten hos underernærede og svage patienter, advarer Kost & Ernæringsforbundet, der bakkes op af kliniske diætister, læger og en forsker.  

Afskedigelse kostede dyrt

Tillid: Ernæringsassistent Diana Lønsmann Friis var suppleant for tillidsrepræsentanten på sin arbejdsplads, men blev afskediget som led i en sparerunde. Arbejds-giveren skal derfor betale hende løn i fem plus tre måneder. Og tre måneders løn i godtgørelse.  

Anbefalinger skal øge ældres trivsel

Sundhed: Ældre borgere mister livs-gnisten, hvis deres ernæringsmæssige behov ikke opfyldes, og ældres mistrivsel er en stor udgift for samfundet. Sammen med en gruppe ledere har Kost & Ernærings-forbundet udarbejdet anbefalinger for ældres måltider.   

Find ja-hatten frem

Profil: “Det er mig, de søger”, tænkte Camilla Lyster Hansen, da Ørestad Skole søgte en pædagog med viden om mad. Hun fik jobbet og opfordrer andre professionsbachelorer i ernæring og sundhed til at søge job i folkeskolen.   

Et levende demokrati

Udvikling: Kost & Ernæringsforbundets delegerede stemmer om en ny struktur på en ekstraordinær kongres i september. Kongstanken for hovedbestyrelsen er at opnå et mere levende demokrati ved at give alle medlemmer indflydelse på udviklingen og skabe en fagprofessionel sammenhængskraft i forbundet.