Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 02/02/2021 Kost, Ernæring & Sundhed 1-2021
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 MÅNEDENS OPSKRIFT: DE NYE KOSTRÅD
Mette Jensen  [ TEKST ] Maria Vendelbo Madsen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 Svendeprøven sætter håndværket i fokus

Kost, Ernæring & Sundhed 08/2014

  • Kost, Ernæring & Sundhed 08/2014
    Kost, Ernæring & Sundhed 08/2014

Læs hele fagbladet

 

Ernæring skal med i sundhedsstrategien

Hvis ambitionerne i regeringens sundhedsstrategi skal indfries, skal der fokus på ernæring, og de offentlige måltider skal tænkes ind i forebyggelse, behandling og genoptræning.

Fed mad virker mod epilepsi

Behandling: Børn, der er svære at behandle for epilepsi, har gavn af en ketogen diæt. Diætens meget høje indhold af fedt kan mindske eller helt fjerne anfald, men griber samtidig markant ind i familiernes liv.

Arbejdsskadesagen, der blev væk

Arbejdsskade: Winnie Fejerskov Jørgensen falder på sit arbejde og slår sig. Arbejdsgiveren anmelder det som en arbejdsskade. Men da hun fire år senere søger erstatning, er sagen væk. Kost & Ernæringsforbundet hjælper.

Fællesskaber er afgørende

Forbund: Fællesskaberne, de faglige, de fagpolitiske og de familiære, skal styrkes, hvis arbejdsforholdene skal være ordentlige og hverdagen god, mener Kost & Ernæringsforbundets direktør, Line Posselt.

Jo mere fuldkorn, jo mindre sygdom

Kostråd: Alle danskeres indtag af fuldkorn er næsten fordoblet på 10 år. Men mange får stadig ikke nok. De ernæringsprofessionelle er spydspids for at få mere rugbrød og fuldkornspasta til at glide ned til gavn for folkesundheden.

Det skal lykkes bedst muligt for patienterne

Holdspil: Patienterne på Hammel Neurocenter har helt særlige behov. Det kræver et tæt samarbejde mellem kost- og ernæringsfaglige, sygeplejersker og ergoterapeuter at opfylde dem og få rehabiliteringen til at lykkes bedst muligt.