Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 08/2015

  • Kost, Ernæring & Sundhed 08/2015
    Kost, Ernæring & Sundhed 08/2015

Læs hele fagbladet

 

Skriv ernæring ind i sundhedsaftalerne

Danske patienter og især de ældre er indlagt i stadig kortere tid. Det er en rigtig god nyhed. Men det øger også kravene til kommunerne. De ældre er nemlig ikke nødvendigvis hundrede procent raske, når de udskrives. Og risikoen for genindlæggelse er høj.

Sundhed peger alle veje

Forebyggelse: Sundhedsstyrelsens forebyggelsespakker hjælper kommunerne med at varetage forebyggelsen på tværs af forvaltninger. Professionsbachelorer i ernæring og sundhed kan klæde andre faggrupper på til opgaven.

Nu nærlæser jeg mine lønsedler

Løn: I fem år fik ernæringsassistent Maibritt Olsen ingen ekstrabetaling for overarbejde. Kost & Ernæringsforbundet måtte gribe ind, før hun fik sine penge og en erstatning. 

Ældre skal have den hjælp, de har brug for​

Kost, ernæring & sundhed har spurgt sundheds-minister Sophie Løhde (V), hvordan regeringsgrundlaget vil bidrage til øget velfærd hos ældre.  

Kritik og krise kræver åbenhed og sammenhold

Pres: Når en virksomhed udsættes for kritik i medierne, skal den handle lynhurtigt og kommunikere præcist, også internt. Det giver færrest mulige skrammer på faglighed og arbejdsmiljø. 

Jeg kan ikke sælge noget, jeg ikke tror på

Profil: Birte Brorson brænder for økologi og for nye sorter af fødevarer. Og hun drømmer om, at kostfaglige og landmænd sammen lægger næste års mark- og menuplan.

Tværfaglighed, der rykker

Samarbejde: Når kost- og ernæringsfaglige og plejepersonalet deler viden, har det positiv indflydelse på ældres livskvalitet. I Skanderborg satte ernærings-teammøderne gang i udviklingen af måltiderne.