Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 09/2015

Læs hele fagbladet

 

Reform skal give uddannelserne en skarpere profil

Professionsbacheloruddannelserne i Ernæring og Sundhed og Global Nutrition and Health skal laves om. Uddannelses- og Forskningsministeriet er i gang med en revision af uddannelserne, der skal træde i kraft næste sommer. Så meget ved vi.

Åbn munden for kryb og kravl

Ernæring: Mens stjernekokkene sysler med orangemyrer i Vesten, er insekter en naturlig del af kosten for to milliarder mennesker på kloden. Og der er fremtidsperspektiver i entomofagien. For insekter er supersunde og omsætter effektivt planteprotein til animalsk protein.

Mistede elevplads under sygdom

Fyret: Anna Madsen blev afskediget fra sin elevplads som ernæringshjælper, mens hun var syg. Kost & Ernæringsforbundet indgik forlig med arbejdspladsen, der betalte Anna Madsen en godtgørelse.

Mad og diætist følger med hjem

Forskning: Ældre patienter i ernæringsmæssig risiko har gavn af en målrettet ernæringsindsats, når de er udskrevet. Hjemmebesøg af en klinisk diætist og levering af energi- og proteinoptimeret mad giver gode resultater, viser forskningsprojekt fra Herlev Hospital.

Praktikken gav mig smag for udlandet

Profil: Maria Højholt Laden forlod køkkenet på Aalborg Universitetshospital for at tage en del af sin praktik som ernæringsassistentelev på Island.    

Medlemmerne bestemmer

Kongres: Vi giver bolden op til en ny tid i forbundet, sagde Kost & Ernæringsforbundets formand Ghita Parry, efter at kongressen den 30. september vedtog hovedbestyrelsens forslag til en ny politisk struktur, der giver medlemmer langt større indflydelse på udviklingen.

Salt er ikke alt

Kostråd: Salt skal erstattes med stærk eller salt smag, opfordrer Fødevarestyrelsen, der har sat en stafet i gang for at få madprofessionelle til at skære ned på saltet og give kunderne gode saltvaner.