Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 10/2013

Læs hele fagbladet

 

Ernæringsscreening er nødvendig dokumentation

Omkring 40 procent af patienterne på sygehusene er underernærede. Problemet skal løses ved at sidestille ernæring med medicinsk behandling.

Diæt giver ro i maven

Kulhydrater: Hver tiende dansker har en irritabel tarm, der kan betyde smerter og store gener. Problemerne kan løses ved at undgå forskellige kulhydrater, vurderer de fem diætister, der har introduceret low FODMAP diet.

Tag aldrig et nej for et nej

Lokalløn: Dorte Hansen fik forhandlet 20.000 kr. hjem som funktionstillæg til tre kolleger. Det tog to år. Vær vedholdende og velforberedt, lyder hendes råd.

Havnet på rette hylde

Profil: Mette Rosenhøj stod klar til at åbne et take-away-sted, da buddet om at forpagte kantinen på Haderslev Katedralskole kom dumpende.

Institutionerne kan ændre madvanerne

Madkultur: Nordisk hverdagsmad er endnu ikke havnet på danskernes middagsborde, for det er svært at ændre madvaner, og hvad er nordisk mad egentlig? Institutionerne kan vise vej.

www.hverdag på nettet.dk

Papirpost fra det offentlige erstattes trin for trin af digital kommunikation. Fra november næste år er der ingen vej udenom den digitale postkasse. Virker det uoverskueligt, er der hjælp at hente − her.

Uddel mere og bedre ros

Arbejdsmiljø: Giv ros med rund hånd, men også med stor omtanke. Ros kan nemlig være lige så svær at få som kritik, siger ekspert.