Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 04/11/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 7-2020

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Kost, Ernæring & Sundhed 10/2014

  • Kost, Ernæring & Sundhed 10/2014
    Kost, Ernæring & Sundhed 10/2014

Læs hele fagbladet

 

Et værdigt måltid

Debatten om ‘vakuumpakket ældremad’ har verseret i ugevis. I stedet for at handle om en pakkemetode, burde den have handlet om, hvordan vi sørger for, at alle ældre hver dag får et godt måltid, som de både nyder og spiser.

Et knus til sanserne

Socialt: Den Runde Firkant på Vesterbro tilbyder stofmisbrugere og hjemløse et sundhedstjek og mad fra cafeen. Maden er næring til krop og sjæl og kan være med til at give overskud og perspektiv på tilværelsen.

Lærte lektien på den hårde måde

Stress: Majken Alexander blev afskediget fra et lederjob i en cateringvirksomhed, da et enormt arbejdspres gjorde hende syg. Arbejdsgiveren betalte hverken for overarbejde eller pension og gav hende ingen ansættelseskontrakt.

Maden på tallerkenen

Debat: Under overfladen på den langvarige debat om vakuumpakket ældremad lurer det interessante spørgsmål: Hvad skal der til for, at mad og måltider bliver en god oplevelse, der giver ældre lyst til at spise.

At være en enmandshær

Profil: Brian Pedersen står for maden til de knapt 100 vuggestue- og børnehavebørn i 2-Kløveren. Ved siden af servicerer han 38 daginstitutioner som tillidsrepræsentant. Og er i øvrigt drevet af en stærk retfærdighedssans.

Morgenstund med protein i mund

Ernæring: Et nyt morgenmadskoncept giver patienterne på Aalborg Universitetshospital et bedre energi- og proteinindtag. Konceptet har krævet en ny form for patientinddragelse.