Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 02/02/2021 Kost, Ernæring & Sundhed 1-2021
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 MÅNEDENS OPSKRIFT: DE NYE KOSTRÅD
Mette Jensen  [ TEKST ] Maria Vendelbo Madsen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 Svendeprøven sætter håndværket i fokus

Kost, Ernæring & Sundhed 11/2014

  • Kost, Ernæring & Sundhed 11/2014

Læs hele fagbladet

 

Året, der gik

2014 har både udfordret og styrket den kost-, ernærings- og sundhedsfaglige profession. Året viste tydeligt, hvor vigtige vi er for hinanden, for borgere og patienter, uanset om vi arbejder med professionel forplejning, forebyggelse og sundhedsfremme, behandling eller ledelse. Jeg har samlet en broget buket af hændelser, som, jeg forudser, får betydning for professionen fremover:

Mellem restaurant og madservice

Rehab: Ældre skal leve med friere rammer og et større socialt råderum også i forbindelse med måltiderne. Det styrker de stærke. Og udfordrer omsorgen for de svagere.

Elev fik efterbetalt 50.000 kroner

Elevløn: I cirka halvandet år fik ernæringsassistentelev Mette Muus for lidt i løn. Ved Kost & Ernæringsforbundets mellemkomst blev lønnet rettet, og hun fik den manglende løn udbetalt − næsten 50.000 kroner.

Jobrotation giver plads til efteruddannelse

Viden: Tre ugers kursus gav nye faglige kompetencer og personlig udvikling. Det har styrket samarbejdet mellem de kostfaglige medarbejdere i Esbjerg Kommune, der kan se frem til efteruddannelse igen næste år.

Tjek på lønnen

Er du OK: Er min løn korrekt, og hvordan er det nu, reglerne er for sygemelding og barsel. Kost & Ernæringsforbundet har været på rundrejse for at tjekke medlemmernes løn.

Pust nyt liv i MUS

Trivsel: MUS skal befordre arbejdsglæden og løfte arbejdsmiljøet. Er det blevet til en sur pligt, skal mødet mellem leder og medarbejder revitaliseres. Og mulighederne er mange, siger Luisa Gorgone fra FTF.