Relateret indhold

Fagbladsartikel 07/05/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 07/05/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 06/05/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 3-2020
Nana Toft   [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 06/05/2020 Mindre portioner skal være en ny normal

Kost, Ernæring & Sundhed 1/2012

Læs hele fagbladet her

Lyt til repræsentanterne [Leder]

Medarbejderne bliver hægtet af i MED-udvalgene, når der skal tages store beslutninger. Det er en dårlig ide.

Smagen af bittert skal genlæres

Forskning: Bitterstoffer i grøntsager har en gavnlig effekt på vores helbred og for måltidets sensoriske kvalitet. Derfor søger forskere og madprofessionelle trick til at få råvarer med bitter smag tilbage på tallerknen.

Sejr i sag om rådighedsløn

Lov og ret: Med Kost & Ernærings- forbundets hjælp fik to økonomaer, der mistede deres lederjob, tre års rådighedsløn. Men først fik de anvist praktisk køkken- arbejde i strid med tjenestemandsloven.

Mestre i mad og sundhed

Profession: Kost- og ernæringsfaglige tager ansvar for op mod en million måltider om dagen, og de gør det professionelt − de mestrer mad og sundhed. Forsvandt disse måltider fra det offentlige bord, ville det være et hårdt slag mod folkesundheden.

Fordi verden ikke står stille

Profil: Diana Hierbæk Gjellebøl er blevet siddende på skolebænken, siden hun forlod folkeskolen. Nu jagter hun fremtidens bedste måltidsløsning.

Mange om menuen

Politik: Kravene til de offentlige køkkener stiger stadig: Mindre fedt, mere økologi og ny nordisk mad − men stadig tilpasset underernærede. Ekspert opfor- drer lederne af køkkenerne til at skære igennem og melde klart ud.