Læs hele fagbladet her
Lyt til repræsentanterne [Leder]
Medarbejderne bliver hægtet af i MED-udvalgene, når der skal tages store beslutninger. Det er en dårlig ide.
Smagen af bittert skal genlæres
Forskning: Bitterstoffer i grøntsager har en gavnlig effekt på vores helbred og for måltidets sensoriske kvalitet. Derfor søger forskere og madprofessionelle trick til at få råvarer med bitter smag tilbage på tallerknen.
Sejr i sag om rådighedsløn
Lov og ret: Med Kost & Ernærings- forbundets hjælp fik to økonomaer, der mistede deres lederjob, tre års rådighedsløn. Men først fik de anvist praktisk køkken- arbejde i strid med tjenestemandsloven.
Mestre i mad og sundhed
Profession: Kost- og ernæringsfaglige tager ansvar for op mod en million måltider om dagen, og de gør det professionelt − de mestrer mad og sundhed. Forsvandt disse måltider fra det offentlige bord, ville det være et hårdt slag mod folkesundheden.
Fordi verden ikke står stille
Profil: Diana Hierbæk Gjellebøl er blevet siddende på skolebænken, siden hun forlod folkeskolen. Nu jagter hun fremtidens bedste måltidsløsning.
Mange om menuen
Politik: Kravene til de offentlige køkkener stiger stadig: Mindre fedt, mere økologi og ny nordisk mad − men stadig tilpasset underernærede. Ekspert opfor- drer lederne af køkkenerne til at skære igennem og melde klart ud.