Læs hele fagbladet
Tillidsvalgte skal beskyttes
Til de kommende overenskomstforhandlinger har KL og Danske Regioner stillet krav om at reducere omfanget af beskyttede medarbejdere, altså ændre og forenkle vilkårene for medarbejdernes repræsentanter.
Nordisk mad til syge
Eksperiment: Det nordiske køkken går sin sejrsgang over hele verden, nu skal det også ind i hospitalskøkkenerne. Det synes Nordisk Ministerråd, og det synes Herlev Hospital, hvor centralkøkkenet har gang i nordiske opskrifter, og forskningsenheden undersøger den ernæringsmæssige værdi for patienterne.
Nej til færre beskyttede
OK13: Kun aktive tillidsvalgte skal beskyttes mod afskedigelse, mener KL og Danske Regioner, der vil have fjernet suppleanternes beskyttelse. Men suppleanterne bruges i høj grad, siger tillidsrepræsentant Gunhild Libach Burup. De har derfor i lige så høj grad brug for beskyttelsen.
Forandringer udfordrer arbejdsmiljøet
Indragelse: information og indflydelse er forudsætningen for et godt psykisk arbejdsmiljø, når der er forandringer under opsejling. Men blandt kost- og ernæringsfaglige er tilfredsheden med måden, ledelserne håndterer forandringer på, ganske beskeden, slår en ny undersøgelse fast.
Vi forsøger at ændre en kultur
Profil: Ernæring har ikke høj status i behandlingen af patienter og borgere. Det har klinisk diætist Kirsten Thal-Jantzen sat sig for at lave om på ved at arbejde tværfagligt og ’mase sig på’ hos læger og sygeplejersker.
Der er stadig brug for ledelse
Selvledelse: Ved at give medarbejderne ansvaret og kompetencen ændres lederrollen. I stedet for at udstikke opgaverne, skal lederen følge op og evaluere resultaterne. Og vise tillid til, at medarbejderne selv finder løsningerne.