Læs hele fagbladet her
Den nære sundhed (Leder)
En stadig større del af ansvaret for borgernes sundhed overlades til kommunerne. Hvis de vil gøre det bedste for borgerne og for samfundsøkonomien, skal de tage bestik af borgernes ernæring. Det fremmer sundheden.
Ingen penge til økologisk drift
Økopolitik: Alle offentlige køkkener skal tilberede 60 procent økologi. Uden ekstra penge til drift og senest i 2020, siger Fødevareministeren. Umuligt, siger et stort køkken. Muligt, siger et lille.
Fyret efter anonym kritik
Samtale: Køkkenleder Karen Margrethe Østergaard har med Kost & Ernæringsforbundets hjælp fået udbetalt godtgørelse for usaglig fyring.
Nøglehul på menukortet
Mærkning: Kantiner og restauranter kan nu markedsføre sig med et nøglehul på menuen. Kost & Ernæringsforbundet har været med til at fastlægge kriterierne for nøglehullet og dermed til at gøre det sunde valg til det lette valg for gæsterne.
Man kan hvad man vil
Profil: Vinder af DM i Skills, Line Ladegaard, er dedikeret til sit fag. Hun vil gerne arbejde med det kulinariske såvel som det sundhedsmæssige. Og mener ikke, at god mad behøver at være dyr mad.
Kostråd til eftersyn
Kostrevision: Den nyeste forskning danner basis for de kommende kostråd. De skal kommunikeres, så de er lette at forstå og følge. Forbundet bidrager med vigtig viden om arbejdet med kostrådene i hverdagen.