Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/09/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/09/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 16/10/2019 Kost, Ernæring og Sundhed 09-2019
Kille Enna
Fagbladsartikel 15/10/2019 Månedens opskrift: Kartoffelkuren
Pia Melander Guilbert  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO
Fagbladsartikel 15/10/2019 Spring ud som hverdagsaktivist

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Kost, Ernæring & Sundhed 5/2013

Læs hele fagbladet

 

 

Vi kæmper for sundhed

Den fattigste fjerdedel af danske mænd lever ti år kortere end den rigeste fjerdedel. Ti hele leveår. Så stor er forskellen i sundhed i dagens Danmark. Kan vi leve med det?

Kampen mod ulighed i sundhed starter i kommunen

Forebyggelse: Regeringen vil mindske ulighed i sundhed, og indsatsen skal starte i kommunerne, ikke på sygehusene.

Bonus for nul sygedage

Sygefravær: Det er heldigt at høre til blandt de raske og friske − ikke mindst i Århus, Billund og andre kommuner, der belønner medarbejdere uden sygedage.

Gør det sunde valg til det lette valg

Profil: Stine Mangaard Hansen tilbyder kollegerne i Centralkøkkenet på Århus Universitetshospital individuel rådgivning i kost og livsstil suppleret med pausegymnastik, frugt og gulerødder til alle.

Løftestang for professionen

Faglige netværk, flere praktikpladser, et pift til uddannelserne og øget anerkendelse. Det skorter ikke på visioner for professionen hos Kost & Ernæringsforbundets regionsformænd. Alle regioner inklusiv Grønland og Færøerne har i april holdt valg til regionsbestyrelserne. Medlemmerne på Færøerne har fået ny formand. De øvrige formænd er genvalgte. Kost, ernæring & sundhed har spurgt, hvad der er allervigtigst at arbejde med i de kommende tre år.

Sund ledelse giver færre sygedage

Trivsel: Region Syddanmark vedtog i 2012 en strategi, der skal nedbringe sygefraværet på de regionale arbejdspladser med 20 procent inden 2015. Flere kost-, ernærings- og sundhedsfaglige arbejdspladser er godt på vej til at nå målet.