Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 7/2011

Læs hele fagbladet her

 

Hent guldet i madspanden

Hver dag går et hav af uspiste sandwich og muggent brød op i røg. Frugt kasseres alene på grund af størrelsen. Og mælken bliver sur på butikshylderne. En tredjedel af verdens fødevarer bliver ganske enkelt aldrig spist. De går til spilde.

Spild af mad er spild af kræfter

Politik: Store køkkener bruger hver dag tid og penge på at tilberede store mængder mad, som ender i skraldespanden. Aktuelt vokser det økonomiske og politiske pres for at bringe spildet ned. Mange køkkener er i gang.

Forbundet har skaffet medlemmer en ekstra fridag

Julen burde altid falde på en lørdag. Det giver nemlig kostfagligt eneansvarlige en ekstra fridag. Men fridagen kommer ikke af sig selv.

Overenskomst styrker kliniske diætister i arbejdet med sundhedsfremme

Ordnede forhold: Kost & Ernæringsforbundet har indgået banebrydende overenskomst med KL. Overenskomsten sikrer kliniske diætister i kommunerne gode ansættelsesforhold.

Et nysgerrigt blik på faggruppen

Kernen i faget: Hvad karakteriserer kost- og ernæringsfaglige, og hvordan er det med selvforståelsen? En antropolog tog på udgravning i køkkenet og anbefaler faggruppen at samle sig, så omverdenen kan få øje på dem.

Saftige bøffer ved lav temperatur

Nyhed: Kød, der er tilberedt i lang tid ved lav temperatur, bliver meget saftigt og mørt. Og der er ikke problemer med fødevaresikkerheden, når man inden stegning tilbereder ved sous vide, viser forsøg på Teknologisk Institut.