Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 16/12/2020 Kost, Ernæring & Sundhed 8-2020
Christine Bille Nielsen  [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Månedens opskrift: Saltede citroner
Tina Juul Rasmussen  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 16/12/2020 Flere skal tage mere uddannelse

Kost, Ernæring & Sundhed 7/2013

Læs hele fagbladet

 

 

Økologi kræver vores viden

Siden regeringsskiftet i 2011 er økologi for alvor kommet på dagsordenen, og vi har været igennem flere omgange med ansøgninger om midler til økologisk omlægning i køkkenerne. Økologien har også erobret dagsordenen på arbejdspladserne, og det har skabt nytænkning. Det er en udvikling som vi i Kost & Ernæringsforbundet bakker op om.

Hjælp til omlægning er en gevinst

Økologi: Mange køkkener har sat kurs mod 60 procent økologi eller mere. Med hjælp fra en professionel omlægger kan økologien blive en gevinst.

Hun er patienternes mundskænk

Profil: Annelise Røntoft Birch har styr på grundsmagene. Hun er en af fire kulinarisk ansvarlige på Glostrup Hospital og skal coache kollegerne for at fremme den gode smag.

Forældrehjælp til udsatte familier

Vejledning: Udsatte familier i Århus kan få hjælp fra en ny kommunal afdeling med navnet Forældrehjælp. En af hjælperne, Maria Elisabeth Jensen, ser gode jobmuligheder inden for kommunal forebyggelse af ulighed i sundhed.

Skolemad er en del af skolen

Skolereform: Skolen kan give eleverne et medansvar for deres egen sundhed ved at lade dem få fingrene i bolledejen. Kost- og ernærings- faglige kan bidrage til maddannelsen ved at involvere børnene i skolens mad og måltider.

Faglig udvikling giver mening

Uddannelse: Smag og personlig udvikling, Lean og nordisk mad. Det er eksempler på kursusforløb, der er med til at skabe trivsel og arbejdsglæde, fordi de får kompetencerne til at matche de voksende krav på arbejdspladsen.