Relateret indhold

Fagbladsartikel 24/10/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 24/10/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 13/11/2019 Kost, ernæring og sundhed 10-2019
Karina Baagø [ OPSKRIFTER ] Anne Kring og Asbjørn Baagø [ FOTO ]
Fagbladsartikel 13/11/2019 Månedens opskrift: Strukturmetoden
Nana Toft  [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Lyt til kroppens signaler

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Kost, Ernæring & Sundhed 7/2013

Læs hele fagbladet

 

 

Økologi kræver vores viden

Siden regeringsskiftet i 2011 er økologi for alvor kommet på dagsordenen, og vi har været igennem flere omgange med ansøgninger om midler til økologisk omlægning i køkkenerne. Økologien har også erobret dagsordenen på arbejdspladserne, og det har skabt nytænkning. Det er en udvikling som vi i Kost & Ernæringsforbundet bakker op om.

Hjælp til omlægning er en gevinst

Økologi: Mange køkkener har sat kurs mod 60 procent økologi eller mere. Med hjælp fra en professionel omlægger kan økologien blive en gevinst.

Hun er patienternes mundskænk

Profil: Annelise Røntoft Birch har styr på grundsmagene. Hun er en af fire kulinarisk ansvarlige på Glostrup Hospital og skal coache kollegerne for at fremme den gode smag.

Forældrehjælp til udsatte familier

Vejledning: Udsatte familier i Århus kan få hjælp fra en ny kommunal afdeling med navnet Forældrehjælp. En af hjælperne, Maria Elisabeth Jensen, ser gode jobmuligheder inden for kommunal forebyggelse af ulighed i sundhed.

Skolemad er en del af skolen

Skolereform: Skolen kan give eleverne et medansvar for deres egen sundhed ved at lade dem få fingrene i bolledejen. Kost- og ernærings- faglige kan bidrage til maddannelsen ved at involvere børnene i skolens mad og måltider.

Faglig udvikling giver mening

Uddannelse: Smag og personlig udvikling, Lean og nordisk mad. Det er eksempler på kursusforløb, der er med til at skabe trivsel og arbejdsglæde, fordi de får kompetencerne til at matche de voksende krav på arbejdspladsen.