Læs hele fagbladet
Økologi kræver vores viden
Siden regeringsskiftet i 2011 er økologi for alvor kommet på dagsordenen, og vi har været igennem flere omgange med ansøgninger om midler til økologisk omlægning i køkkenerne. Økologien har også erobret dagsordenen på arbejdspladserne, og det har skabt nytænkning. Det er en udvikling som vi i Kost & Ernæringsforbundet bakker op om.
Hjælp til omlægning er en gevinst
Økologi: Mange køkkener har sat kurs mod 60 procent økologi eller mere. Med hjælp fra en professionel omlægger kan økologien blive en gevinst.
Hun er patienternes mundskænk
Profil: Annelise Røntoft Birch har styr på grundsmagene. Hun er en af fire kulinarisk ansvarlige på Glostrup Hospital og skal coache kollegerne for at fremme den gode smag.
Forældrehjælp til udsatte familier
Vejledning: Udsatte familier i Århus kan få hjælp fra en ny kommunal afdeling med navnet Forældrehjælp. En af hjælperne, Maria Elisabeth Jensen, ser gode jobmuligheder inden for kommunal forebyggelse af ulighed i sundhed.
Skolemad er en del af skolen
Skolereform: Skolen kan give eleverne et medansvar for deres egen sundhed ved at lade dem få fingrene i bolledejen. Kost- og ernærings- faglige kan bidrage til maddannelsen ved at involvere børnene i skolens mad og måltider.
Faglig udvikling giver mening
Uddannelse: Smag og personlig udvikling, Lean og nordisk mad. Det er eksempler på kursusforløb, der er med til at skabe trivsel og arbejdsglæde, fordi de får kompetencerne til at matche de voksende krav på arbejdspladsen.