Relateret indhold

Fagbladsartikel 20/06/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 20/06/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 19/06/2019 Kost, Ernæring & Sundhed 06/2019
Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Månedens opskrift: Jordbær
Sanne Hansen [ TEKST ] Kissen Møller Hansen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 19/06/2019 Måltider, der gør en forskel

Kost, Ernæring & Sundhed 9/2012

Læs hele fagbladet her

 

Jeg tror på fællesskabet (Leder)

Der er lørdag formiddag. Du står i supermarkedet og skal købe ind til dit middagsselskab. I den ene hånd har du en dåse skinkebov og kogte kartofler på glas. I den anden, friske samsøkartofler og en god steg.

Ny metode skal få kostvejledningen til at virke

Udvikling: Spiseproblemer ses i en social og kulturel sammenhæng, og vejledningen sigter på at gøre det muligt for den enkelte bevidst at vælge, hvilken mad og måltidspraksis der er den foretrukne. Da kan vanerne ændres varigt.

Det koster dyrt at vælge billigt

Organisering: Sagen fra Vejlegården er et principielt angreb på den danske model, de kollektive overenskomster og fagforeningerne, mener arbejdsmarkedsforsker Henning Jørgensen.

Nye samarbejder skal styrke sundheden

Forebyggelse Stat, regioner og kommuner ofrer i disse år mange millioner på, at færre ældre havner på sygehuset. Det betaler sig at lade kost og ernæring spille en central rolle i indsatsen, viser erfaringer fra blandt andet Nordsjælland, Århus og Roskilde.

Jeg vil give beboerne en sanselig oplevelse

Profil: Maria Imer Riisgaard sætter omsorgen for beboerne højt og deler gerne ud af sine erfaringer med at lave mad til multihandicappede.

Der er et liv efter stress

Arbejdsmiljø: Omkring 300.000 danskere lider af alvorlig stress − og hvert år dør 1.400. Ikke sært at dommedagsprofetierne ligger lige for, hvis man er ramt. Men der er håb, siger stresscoach Dorthe Lenbroch. De fleste kommer styrket videre.