Kostenhed vinder årets pris for efteruddannelse

Kostforplejningsenheden i Rebild kommune ønskede at forbedre de ældres madoplevelse og samtidig styrke samarbejdet mellem det centrale produktionskøkken og de ansvarlige på kommunens plejehjem.

Bedre samarbejde - bedre madoplevelse

Derfor tog enhedens leder Brian Pedersen og kostvejleder Annette Hendrup Smith sammen med VEU-center Aalborg/Himmerland og Erhvervsskolerne i Aars initiativ til et ambitiøst 25 dages AMU-forløb for alle involverede medarbejdere i 2017.

"Vi ønsker med prisen at hylde en virksomhed, der i særlig grad har arbejdet systematisk med uddannelsesplanlægning, herunder skabt sammenhæng mellem virksomhedens udviklingsplan og kompetenceudvikling af medarbejderne. En virksomhed, der udmærker sig og som kan være kilde til inspiration for andre. Det er kostforplejningsenheden i Rebild kommune et særdeles godt eksempel på," siger Michael Kaas-Andersen, næstformand i Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier - Lederne, som overrakte efteruddannelsesprisen ved en reception DEG-L's lokaler i København.

 

Om prisen og de nominerede

De to øvrige nominerede til årets efteruddannelsespris 2016 var entreprenørfirmaet Nordkysten A/S i Gilleleje og Mirit Glas A/S i Vojens. Danske Erhvervsskoler og -Gymnasier-Lederne og VEU-centrene står bag den nye pris. 

Landets 13 VEU-centre har nomineret en lokal virksomhed til den nationale efteruddannelsespris, hvorefter en dommerkomité har udvalgt de tre nominerede. Kriterier for udvælgelse har både lokalt og centralt været: Arbejder systematisk med uddannelsesplanlægning, Motiverer medarbejderne til den nødvendige opkvalificering, Sammenkobler virksomhedens udviklingsplaner med kompetenceudvikling for medarbejderne og Har benyttet voksen- og efteruddannelse til at opfylde virksomhedens kompetencebehov.