Kravspecifikationer

Det stiller bl.a. krav til uddannelse, opskrifter, udstyret og ikke mindst råvarerne. Kvaliteten af råvarerne skal stemme overens med krav og forventninger til produktionen. 

FOKUS håndbogen, som præsenterer forskellige udskæringer fra forskellige dyr, findes nu i en udbygget og webbaseret udgave på hjemmesiden foodsam.dk, hvor krav og specifikationer til andre produktkategorier også indgår. Her finder du:

Kravspecifikationer til:

  • Grønt – herunder frugt.
  • Pålæg.
  • Fjerkræ.
  • Kød.
  • Økologi inden for de forskellige kategorier.

Du kan på hjemmesiden foodsam.dk søge oplysninger om forskellige produkters kvalitet inden for en overskuelig og oplysende ramme. Du kan bruge oplysningerne, når du skal sammensætte din menu og produktion professionelt.
Du kan fx finde svar på:

  • Hvordan ser produktet ud.
  • Mål og vægt på produktet.
  • Hvad må produktet indeholde.
  • Hvad må produktet ikke indeholde.
  • Opbevaring og holdbarhed.
  • Evt. forarbejdning.
  • Emballering.
  • Sensoriske krav som udseende, farve, lugt, smag og konsistens.

Andre kravspecifikationer:

I fremtiden vil der formentlig blive brug for kravspecifikationer på fisk og kolonialvarer m.fl.
Det professionelle køkken kan have fokus på andre kvalitetskrav. F.eks. fair trade, msc mærket fisk, dyrevelfærd, miljømærker osv.