Mad og sundhed, sandt eller falskt

Begræns forbruget af frugt, det indeholder for meget sukker. Undgå gluten, det giver allergi. Spis mindre kød, hvis du vil redde klimaet. Og find i øvrigt selv ud af, hvad der er godt for dig at spise.

Der er og har altid været mange meninger om mad sammen med en tendens til at udlægge nye forskningsresultater, som om de var den endegyldige sandhed.

Og selv om du har både uddannelse, sund fornuft og kritisk sans i bagagen, kan det være en udfordring at vurdere, om det, der siges og skrives, er sandt eller falskt?

På temamødet vil to eksperter sætte fokus på det fundament, vores ernæringsfaglige viden bygger på. Og foreslå, at vi gør kritisk tænkning til en del af vores værktøjskasse.

Oplægsholdere

Trine Grønlund, cand.scient., Fødevarestyrelsen
Morten Elsøe, cand.scient., selvstændig, forfatter

På temamødet får du svar på

• Hvilken videnskabelig tyngde har de officielle Kostråd.
• Hvordan kan du forholde dig kritisk til ny viden om sundhed og ernæring.
• Hvad gør du, når du møder udsagn, du har svært ved at tro på.

Tid og sted

Syddanmark: Fredericia 20. november 15.00-18.00
Midtjylland: Silkeborg 21. november 15.30-18.30
Nordjylland: Aalborg 22. november 14.30-17.30
Sjælland: Slagelse 26. november 15.30-18.30
Hovedstaden: Valby 29. november 15.00-18.00