Kurser og foredrag maj 2013

Temadage om energi og protein i Vejle og København

Hvorfor er mad så vigtig og hvordan sørger vi for at imødekomme brugerens behov for energi og protein? Kost & Ernæringsforbundet inviterer vores medlemmer, samarbejdspartnere og andre interesserede til at møde nogle af professionens dygtigste. Bliv fagligt opdateret, hør de professionelle fortælle om deres arbejde, hvilke udfordringer de møder undervejs og hvordan de overkommer dem. De foregår i juni måned. Tilmeld dig på www.kost.dk/kurser

Styrk dine budskaber gennem god formidling

Få dit budskab bedre igennem. De fleste professionsbachelorer i ernæring og sundhed vil opleve, at de fra tid til anden, skal ud og formidle et budskab til få eller mange. Hvordan kan du bruge dig selv og styrke dit budskab? Uanset om du skal holde et foredrag, lave en præsentation eller sælge et projekt ind hos en kommende arbejdsgiver. Hvordan sikrer du at der er fokus på dit budskab og hvordan bringer du dig selv i spil, så det forbliver interessant og spændende og rent faktisk hænger fast hos tilhørerne? Vi fortsætter succesen. Efter at have besøgt Ankerhus, fortsætter vi nu foredragsrækken med Regitze Siggard i København (4. juni), Århus (18. september) og Haderslev (19. september). Kun for medlemmer. Tilmeld dig på www.kost.dk/kurser.

Fakta om diabetes - en sygdom i vækst

Få den nyeste viden om ernæring og diabetes. Der er mange myter om diabetes, men der er også en masse fakta. Mad og drikke fylder meget i hverdagen og bliver af de fleste forbundet med noget positivt. Når man får konstateret diabetes, bliver det ekstra vigtigt at have fokus på den mad, der spises. Sund mad spiller en vigtig rolle i forhold til diabetesregulering – både lige nu og på sigt. Region SYD afholder den 10. juni fra kl. 15-17 foredrag på Severin Kursuscenter i Middelfart. Tilmeld dig på www.kost.dk/kurser

Fremtidens mad til mange - ernæring, regionalitet og teknologi

Kan innovation og samarbejde mellem forskning, sygehuse og erhvervsliv hjælpe os til bedre mad på sygehusene? Tilgangen til mad på sygehusene i Danmark har i de seneste årtier haft fokus på rationalisering, besparelser, lean-systemer, minimering af indkøbsbudgetter etc. Men der er nu en stigende erkendelse af, at der er behov for nytænkning. Maden til patienterne på sygehusene er en vigtig del af behandlingsforløbet og samtidig en dagliglivsarena, hvor vores sociale praksisser omkring spisningen skal kunne folde sig ud med støtte fra sundhedspersonalet. Nytænkning på området vil derfor kunne gavne både patienterne, professionerne, den offentlige opgavevaretagelse som helhed, samt det lokale erhvervsliv. Det er EIR - Empowering Industry and Research og AAU-MENU, der i samarbejde med CET Aalborg Sygehus, Food+Design, Kost & Ernæringsforbundet, FoodServInSPIRe og FoodTura står bag arrangementet, som foregår i Aalborg. Læs mere.

Formidlingsseminar på Ankerhus

Den 27. juni 2013 afholder Ankerhus formidlingsseminar. Formålet med seminaret er med udgangspunkt i de studerendes bachelorprojekter at præsentere nyeste viden inden for feltet samt at udveksle viden og erfaringer med henblik på at bidrage til udvikling af praksis. Læs mere

Temadag for kliniske diætister

Fresenius Kabi afholder temadag for kliniske diætister i Odense, onsdag den 12. juni. Deltag i en spændende dag og få ny og spændende viden. Læs mere

Videnskabeligt orienteringsmøde – Landbrug og Fødevarer

Reserver allerede datoen: Fredag den 25. oktober holder Landbrug og Fødevarer årets "diætistmøde" og hold øje på www.diaetistforum.dk

Dansk Selskab for Adipositasforskning

DSAF inviterer til forårsmøde den 30. maj 2013 kl. 17.00-19.00, Institut for Idræt og Ernæring, Rolighedsvej 30,l 1. sal, lokale A1107, 1959 Frederiksberg. Læs mere

Opfordring

Har du kendskab til kurser, arrangementer, temadage, foredrag mv., som du synes andre også bør have kendskab til? Så er du meget velkommen til at skrive en mail til redaktør Camilla Lærke på cbl@kost.dk.