Kvinder skal have mere i løn

Ligeløn for lige arbejde. Sådan står der sort på hvidt  i ligelønsloven helt tilbage fra 1976. Dengang besluttede man, at kvinder og mænd skulle have lige løn for samme arbejde eller for arbejde af samme værdi.

Nu skriver vi 2017, og det er rent ud sagt pinligt, hvor lidt området har rykket sig over en periode på 40 år. Sådan skriver Grete Christensen, der er formand for Kost & Ernæringsforbundets forhandlingsfællesskab, Sundhedskartellet, sammen med Elisa Bergmann, formand for BUPL og næstformand for Socialpædagogerne, Verner Pedersen i dag i et debatindlæg i dagbladet Politiken. 

– Faktum er, at lønforskellen mellem mænd og kvinder i dagens Danmark i gennemsnit er 15,7 procent. Og det er på trods af, at kvinder i dag er næsten lige så meget på arbejdsmarkedet som mænd. 

Ligeløn er derfor fortsat et centralt tema for Sundhedskartellet, BUPL og SL. Kvindernes lønniveau skal ganske enkelt hæves. Der er ingen acceptabel forklaring på, hvorfor mandejobs er bedre lønnet end kvindejobs, fastslår de tre organisationer.

Spil om løn

Organisationerne har fået Johanne Smidt Nielsen (EL) og Rasmus Horn Langhoff (S) til at spille 'Hvem tjener mest'. I spillet skal de to politikere gætte, hvad forskellige faggrupper med uddannelser af samme længde får i løn.

Se med ovenfor.