Relateret indhold

Christine Bille Nielsen [ OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 27/08/2019 Månedens opskrift: Sild i stimer
Sanne Hansen   [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 27/08/2019 Styr på strømmen
Pia Melander Guilbert  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 27/08/2019 Sundhed skal serveres anderledes
Sussi Boberg Bæch  [ TEKST ] Ritzau Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 27/08/2019 Skygger solråd for optagelse af D-vitamin
Tina Juul Rasmussen   [ TEKST ] Peter Sørensen  [ FOTO ]
Fagbladsartikel 27/08/2019 Vi løser opgaverne i fællesskab

Kontakt

RedaktørMette Jensen

T: 3163 6603
E: mj@kost.dk

Leder: Fællesskaber gør os stærke

  • GHITA PARRY / FORMAND
    GHITA PARRY / FORMAND

I disse år går mange af os går efter fællesskaberne. De store som de små. Vi etablerer madfællesskaber for at udnytte ressourcerne i hverdagen bedst muligt, lade os inspirere af andres madlavning og nyde det sociale samvær. Vi stiler også mod større fællesskaber. Kost & Ernæringsforbundet gik for en del år siden ind i Sundhedskartellet for at forhandle sundhedsfaglige krav i fællesskab med andre sundhedsorganisationer. Sundhedskartellet er siden gået sammen med KTO i Forhandlingsfællesskabet, hvor styrken ligger i, at mere end en halv million medlemmer står bag kravene til arbejdsgiverne, når der forhandles løn og ansættelsesvilkår. Og om få måneder skal medlemsorganisationerne i  FTF og LO tage stilling til, om de to hovedorganisationer skal slås sammen til én stærk hovedorganisation med mere end en million medlemmer og stor politisk indflydelse.

Men det er ikke altid størrelsen, det handler om. De fællesskaber, som jeg finder stærkest, mest inspirerende og meningsfulde, er dem, hvor man udvikler sig sammen. Når FaKD og Kost & Ernæringsforbundet er parate til at forene kræfterne, så er det netop for at etablere et tillidsfuldt fællesskab, hvor alle vigtige kompetencer er samlet i en fagligt stærk og bevægelig organisation med størst mulig gennemslagskraft over for arbejdsgivere, myndigheder, ministerier og politiske beslutningstagere.

Det vil være til gavn for alle medlemmer. Samtidig vil det være en lettelse for kommende medlemmer at kunne gå ind ad én dør og vide, at man har valgt det stærkeste fællesskab, fagligt og fagforeningsmæssigt.

For mig har det været et ønske i mange år at forene os. Og i det seneste halvandet år har formandskabet i FaKD og i forbundet arbejdet for at formulere en fælles vision om en styrket profession, hvor FaKD videreføres som et fagligt selskab i Kost & Ernæringsforbundet.

Vi, to formandskaber og to hovedbestyrelser, glæder os derfor til at folde visionerne ud på vores respektive generalforsamlinger den 26. maj. For os er det indlysende rigtigt at samle alle ernæringsprofessionelle i én organisation. Vi håber, I er med os.

Læs om visionen her

Citat:

Mette Pedersen, formand FaKD siger:

"Det giver en dejlig tryghedsfølelse at stå sammen og være fælles. Det giver utrolig meget mening at samle os nu og i fremtiden, hvis vi vil være så stærke som muligt. Vi har en masse håb og drømme for vores medlemmer og fagligheden, og jeg er sikker på, at vi kan høste meget mere frugt, hvis vi samler energien og kræfterne. Jeg tror på at vores ambitioner bedre indfries samlet end adskilt og håber på et positivt JA til generalforsamlingen.