Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 23/09/2020 Kost, ernæring og sundhed 6-2020
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov   [ FOTO ]
Fagbladsartikel 23/09/2020 Månedens opskrift: seitan, tempeh og tofu
Kirsten Weiss og Mette Jensen  [ TEKST ] Peter Sørensen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 23/09/2020 Gør det usynlige synligt

Leder: Hvad skal der til for at lykkes

Hvornår lykkes du som leder, som madhåndværker, som behandler eller sundhedsfremmer? Hvornår lykkes vi som profession? Hvornår lykkes man som politiker på Christiansborg, i kommunen eller regionen eller i Kost & Ernæringsforbundet?

Et pejlemærke kan være, om den mad, man tilbereder, bliver spist med glæde, om appetitten øges hos de ældre, og underernæring begrænses. Det kan også være, om børnene er nysgerrige og tør mere og mere ved frokostbordet.

Et andet pejlemærke kan være, når organisationen trives, samarbejder og har fokus på skabe resultater. Eller når vores visioner om en stærk profession bliver omsat til bedre tilbud, service og resultater til dig og dine kolleger.

Eller når regionale og kommunale politikere lytter og træffer kloge beslutninger, beslutninger, der hviler på den værdi, som mad, måltider og ernæring tilfører borgere og samfund, og ikke bare fokuserer på, at effektivisere driften. Når vi siger fra over for forældede tankesæt på den ene side og teknologibegejstring på den anden, fordi resultatet ikke er fagligt forsvarligt.

Vi lykkes også, når vi passer på hinanden og det fællesskab, vi har. Det kan være i forbindelse med en forandring eller en forhandling, eller når vi hilser nye kollegaer velkomne. Og når vi gør os erfaringer og deler dem med hinanden. Det gør os nemlig klogere og professionen stærkere, når gode ideer deles eller udvikles i fællesskab med en kollega. Det kan være en kollega fra den anden ende af landet, og det kan foregå i et af forbundets fagråd.

I Kost & Ernæringsforbundet er det vores mission, at det kost-, ernærings- og sundhedsfaglige fællesskab lykkes, styrkes og anerkendes. Og som medlemmer arbejder vi på den mission hver dag og på hver vores måde. Det er noget af det, der skal til for at lykkes.

Ghita Parry/ Formand