Relateret indhold

GHITA PARRY / FORMAND
Fagbladsartikel 15/12/2020 Leder: Tak for ros og ris
Fagbladsartikel 03/11/2020 Leder: Slut med krænkelser
Mette Jensen  [ TEKST ] Henrik Frydkjær [ FOTO ]
Fagbladsartikel 23/09/2020 Tænk altid maden med

Kontakt

PressechefTenna Hjortnæs Petersen

T: 4159 4446
E: tpe@kost.dk

Leder: Vi skal holde fast i samfundssindet

  • GHITA PARRY / FORMAND
    GHITA PARRY / FORMAND

Det lysnede allerede før nytår, da den politieskorterede bil med de første vacciner for rullende kameraer kørte ind ad indkørslen på Statens Serum Institut i København. Jeg tror, jeg taler for mange, når jeg siger, at det havde vi brug for. Et håb og en lysere udsigt efter mange måneder på coronaens præmisser. Men vi kan og må ikke slippe “samfundssindet” endnu.

Vi må ikke stoppe med at ofre, hvis det kan hjælpe andre. Vi må ikke slippe det fællesskab, som corona også har givet os. Det handler stadig om at stå sammen − også når det er svært. Jeg bliver rørt af at tænke på det stærke fællesskab og den overflod af samfundssind, jeg har set i løbet de seneste mange måneder. Det skal vi tage med ind i tiden efter corona.

Udfordringerne har været mange og forskellige for os alle. Men Kost og Ernæringsforbundets medlemmer har utrætteligt omstillet sig hele tiden i takt med nye restriktioner og arbejdsforhold. Mange er gået på arbejde hver eneste dag, mens andre arbejdede hjemme, fordi deres indsats var uundværlig. I har udvist et stort samfundssind, der har bidraget til fællesskabet. Tak for det.

Men desværre oplever rigtig mange medlemmer, at klienter afmelder aftaler hos ernæringsprofessionelle. Vi har også hørt om medlemmer, der ikke automatisk var med i vaccinekøen, selvom de på lige fod med andre faggrupper arbejdede tæt med COVID19-smittede eller særligt udsatte og ældre. Nogle har mistet jobbet og står nu i en meget svær situation arbejdsmæssigt og privat. Her skal vi i samlet flok kæmpe for at forpligte andre til at vise samfundssind.

Derfor kæmper Kost og Ernæringsforbundet selvfølgelig for, at medlemmer, der arbejder med syge, udsatte eller ældre, automatisk ryger med i vaccineprogrammer. Og vi arbejder for, at medlemmer, der arbejder med mad og børn i daginstitutionerne, også får mulighed for at blive testet ved arbejdsdagens begyndelse. Vi bider politikere og embedsfolk i haserne, så I ikke bliver glemt. Vi kæmper og taler jeres sag over for sundhedsmyndigheder og arbejdsgivere, så der ikke gøres forskel på ernæringsprofessionelle og andre faggrupper, der arbejder under stor risiko for smitte.

Vi sætter også ind, når vi kan se, at den brede befolkning tror, at det er forkert at fastholde en aftale med sin kostvejleder. For selvfølgelig skal man ikke kaste sin sundhed over bord, når nu vores medlemmer lever op til alle sikkerhedskrav og passer på, så man fortsat sikkert kan møde os.

Det er en svær tid for alle. Smittetal, mutationer, restriktioner og vaccineprogrammer ændrer vores hverdag nærmest konstant. Men tøv ikke med at tage fat i mig, din regionsformand eller forbundet, hvis du føler dig utryg eller usikker på, hvordan du skal forholde dig i denne svære tid. Jeg håber, at coronaens skygger letter så småt i takt med vaccinernes indtog. Men det sker ikke ved et snuptag. Så vi må holde ud, holde sammen og holde fast i samfundssindet.