Ledige med hang til sund kost kan nu blive uddannet med ekstra dagpenge

Covid-19 har ramt det danske arbejdsmarked hårdt. Men nu er der godt nyt til de ufaglærte, som overvejer at tage en uddannelse, der fokuserer på sund ernæring.

Det fremgår af Beskæftigelsesministeriets nye positivliste med 44 trin og specialer fordelt på 33 erhvervsuddannelser, der udløser højere dagpenge. En af disse er ernæringsassistentuddannelsen.
Positivlisten giver ufaglærte ledige, der er fyldt 30 år, ret til at tage en erhvervsuddannelse og modtage 110 procent af dagpengesatsen imens, hvis man vælger et fag med gode jobmuligheder, som fx ernæringsassistent.
De 110 procent svarer til godt 1.900 kroner oveni, hvis man modtager den højeste dagpengesats på 19.083 kroner.

Det er en god ide at få foretaget en realkompetencevurdering i forbindelse med en ansøgning til ordningen. For en realkompetencevurdering kan være med til at afgøre, om du for eksempel skal have afkortet en del af uddannelsens længde på grund af den erfaring, som du har tilegnet dig gennem dine tidligere jobs.

Positivlisten er et tydeligt signal

At ernæringsassistentuddannelsen er kommet på listen, er samtidig et signal om, at der er mangel på ernæringsassistenter rundt om i hele landet, og denne mangel bliver kun større, hvis der ikke uddannes flere til faget.
Derfor hilser Kost og Ernæringsforbundets formand, Ghita Parry, også ernæringsassistentsuddannelsens plads på positivlisten velkommen:

”Det er en god dag for danskernes sundhed. Det viser tydeligt, at man fra Christiansborgs side er klar over, at ernæringsassistenter har stor betydning for danskernes velfærd. Vi sidder med nøglen til et mere sundt samfund, og derfor er det også så godt, at der nu kan uddannes flere ernæringsassistenter. Dermed vil børn i dagtilbud, ældre på plejehjem og de syge på hospitalerne samt alle os andre i velfærdssamfundet få den rette kost og ernæring, som vi har behov for.”

Formanden har også en opfordring til forbundets medlemmer i ledende stillinger:
”Jeg vil gerne opfordre til, at lederne ude i samfundet kontakter jobcentret for at se, om der er ufaglærte ledige, der er fyldt 30 år, som vil være ernæringsassistent. Det kunne for eksempel være ledige fra servicebranchen og hotel- og restaurationsbranchen, som med en erhvervsuddannelse til ernæringsassistent kan få en ny start på arbejdslivet. Dermed vinder alle på at indgå et sådant samarbejde.”

Ordningen er gældende fra 1/8 2020 – 31/12 2021. Du kan læse mere her.

Du kan se alle erhvervsuddannelserne, som er omfattet af positivlisten her.