Relateret indhold

Fagbladsartikel 24/10/2019 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 24/10/2019 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 13/11/2019 Kost, ernæring og sundhed 10-2019
Karina Baagø [ OPSKRIFTER ] Anne Kring og Asbjørn Baagø [ FOTO ]
Fagbladsartikel 13/11/2019 Månedens opskrift: Strukturmetoden
Nana Toft  [ TEKST ] Ritzau / Scanpix [ FOTO ]
Fagbladsartikel 12/11/2019 Lyt til kroppens signaler

Livet er for kort til jammer

Hele tiden under udvikling

I 2010 blev Anne Mette Jensen leder af den kommunale virksomhed Go’ mad til børn i Oksbøl efter en årrække som ledende økonoma på et plejecenter. Ældremaden skulle privatiseres, og børnemaden samles i én kommunal virksomhed. Anne Mette Jensen greb udfordringen og dermed også den mere usikre fremtid som virksomhedsleder. Varde Kommune slog straks fast, at der ikke var støttekroner i den nye ordning. Den skal altså hvile i sig selv økonomisk.

I dag tilbyder Go’ mad til børn mad til 16 skoler via internettet. 95 vuggestuebørn får gode, sunde måltider, og dertil kommer en del personalebespisning. Men ingen ved, hvad fremtiden bringer.

− Det kan være, vi lukker om et halvt år. Hvis Europa stagnerer, og vi kan mærke krisen for meget, forklarer Anne Mette Jensen, som allerede nu har mærket faldende salgstal på enkelte skoler. Hun har dog svaret igen ved at opdyrke nye kunder og udvide konceptet.

− Jeg gør det jo ikke alene. Det hvirvler rundt med idéer i køkkenet. Proaktive og innovative − min mund kan næsten ikke sige de store ord − men det ER det, vi er!

Og drivkraften er hele tiden den samme:

− Jeg tror på sund mad i maven. Der er mange beviser på, at det skaber god læring og færre konflikter, understreger Anne Mette Jensen.

Forskellighed − en styrke

økonomien fylder meget, og hun har været nødt til at fyre folk af hensyn til bundlinjen. Ikke nogen ønskesituation, men heller ikke en umulig opgave.

− Man skal lave en ordentlig proces og fortælle folk, at det ikke er dem som personer, men omstændighederne, der gør det nødvendigt. Og så selvfølgelig kigge på, hvem der bedst løser de opgaver, der er tilbage, for- klarer hun.

I dag er personalet bredt sammensat: en tjener, en købmand, en køkkenassistent, en køkkenleder og en multimediedesigner i praktik, der skal bringe Go’ mad til børn på Facebook og peppe hjemmesiden op.

Anne Mette Jensen lærte at sætte pris på forskelligheder, også faglige, da hun som ung økonoma arbejdede i Nuuk.

− Det tværfaglige er så stærkt. I Grønland kan man bruge alle mennesker. Og den tilgang tog jeg med mig hjem, siger hun.

Måske derfor er hun også af klaret med en af sine egne begrænsninger på arbejdspladsen.

− Jeg er ikke så god til at se de små signaler. Hvis én har en dårlig dag for eksempel. Men heldigvis har jeg en teamleder, der er god til at aflæse folk. Godt, vi er forskellige, konstaterer hun.