Lønforhandling for ledere

Du kan her skabe dig et overblik over de rent aftalemæssige rammer der er for lokal løns forhandlinger. Samtidig kan du finde konkrete værktøjer til at få styr på forhandlingen i praksis – du kan læse meget mere om forhandlingens faser her.

Reglen er, at der højst må gå seks uger, fra du henvender dig første gang og til din lønforhandling skal være færdig. Bestemmelsen finder du i disse aftaler:

Forbered dig godt 

Som du kan læse senere i denne forhandlingsvejledning, kræver et godt resultat, at du er forberedt til fingerspidserne til din egen lønforhandling. Der er nemlig ikke andre end dig selv til at gøre arbejdet. Det kender du sikkert fra køkkenet.

Det handler selvfølgelig om at kunne argumentere for, at selvom du måske ikke har et stort personaleansvar, har du til gengæld et stort budgetansvar, et stort driftsansvar el. lign. Noget, som skal honoreres på din lønseddel.

Den gode forhandling

Hvad er du værd i kroner og ører, når du sidder over for chefen og skal forhandle løn? Hvor hurtigt tager du et nej for et nej? Og hvad kan du forhandle om, hvis kontoen for lønmidler allerede er brugt?

Som leder forhandler du selv din løn og har ikke nødvendigvis en gruppe af kolleger, der ’ligner dig’ at sammenligne med eller læne dig op ad. Eller en tillidsrepræsentant, som gør arbejdet for dig.

Derfor er det altafgørende for en vellykket lønforhandling, at du har forberedt dig grundigt. For det hele sker ikke ved forhandlingsbordet – dit forarbejde er en forudsætning for at komme ud med et resultat, du er tilfreds med. Og det kræver lidt strategi din side. Den hjælper vi dig med at få styr på her.