Kontakt

ProfessionschefKristine Bælum

T: 2677 2636
E: krb@kost.dk

Mad- og måltidskonsulentKaren Leth

T: 3163 6606
E: kdl@kost.dk

Måltidets magt

Vi gør det godt

Et godt måltid mad kan modvirke ensomhed, opbygge venskaber, fremme sundhed og velvære. Skabe fællesskaber og ægteskaber, ja der er nærmest ingen grænser for måltidets magi. Eller skulle man kalde det måltidets magt? Kost-, ernærings- og sundhedsfaglige står bag disse måltider ...Læs mere.

 

 

Den, der har maden, har magten

Kost-, ernærings- og sundhedsfaglige kan indtage deres egen magtposition i forhold til mad og måltider og bruge deres indsigt i borgernes liv til at hjælpe borgerne med ‘at magte maden’. Læs artikel fra fagbladet Kost, Ernæring & Sundhed.

 

 

Sådan bruger de madprofessionelle magten over maden

Fire madprofessionelle fortæller til fagbladet Kost, ernæring & sundhed, hvordan de bruger magten over maden, eller hvordan de anbefaler andre at gøre. Line Dam Bülow vejleder patienter med kræft, Eline Borberg  laver mad med børn,  Bodil Just Christensen forsker i overvægt og fedmeoperationer og Niels Heine Christensen i politiske processer i relation til mad og måltider. Læs mere her.

 

 

Alle møder os mindst en gang i livet

Hør syv brugere fortælle om måltidets betydning i forskellige livssituationer. Mød Elisabeth, der har en en mor, der er underernæret, Sarah, som skjulte en spiseforstyrrelse og Anja, der er sygeplejerske og værdsætter måltidet på lige fod med medicin. Se filmen her.

 

 

Professionens markedsplads

18 medlemmer fra alle hjørner af professionen fortalte om deres arbejde. De viste bredden i professionen og demonstrerede måltidets magt i såvel pædagogisk, social, klinisk og politisk sammenhæng.
Læs mere.

 

 

Måltidets magt på Folkemøde 2016

Det er hjernen der styrer, men hvordan - og hvis hjerne har magten over måltidet? Peter Lund Madsen samler på klog og underholdende vis trådene om ’Hjernen og Måltidets magt’. Han sætter et alvorligt og muntert perspektiv på kost-, ernærings- og sundhedsfaglige udfordringer nu og i fremtiden. Læs mere.

 

 

Profiler: Mød kost, ernærings- og sundhedsfaglige.

Kost & Ernæringsforbundet har kortlagt medlemmernes kompetencer, som er beskrevet i 11 faglige profiler. Læs mere om hvad vores medlemmer kan tilbyde inden for kost, ernæring og sundhed. Læs mere.