Måltidsmærket - vejen til sund mad

Bag Måltidsmærket, som Fødevarestyrelsen er afsender af, står Kost & Ernæringsforbundet sammen med andre organisationer samt DTU Fødevareinstituttet.

Måltidsmærket består som sagt af en række forskellige principper baseret på de officielle kostråd – du finder gode råd og viden til arbejdet på http://altomkost.dk/maaltidsmaerket/opslagsvaerk/.

Og forskning fra DTU Fødevareinstituttet viser, at maden i de kantiner, der har indført måltidsmærket, er mindre energitæt end i de kantiner, der ikke efterlever mærkets principper.

I Kost & Ernæringsforbundet bakker vi op om Måltidsmærket, da det er med til at skabe sundere og bedre rammer for børn, unge og voksne, som får mad fra kantinen på skolen eller arbejdspladsen.

”Måltidsmærket gør ikke spisestedet sundere af sig selv, men når det kost- og ernæringsfaglige personale står bag, og laver inspirerende retter, som følger principperne bag Måltidsmærket, så kan Måltidsmærket blive en vigtig sundhedsfremmende faktor i kampen mod de livsstilsproblemer, vi oplever i befolkningen, siger Mad og Måltidskonsulent i Kost & Ernæringsforbundet, Lene Toft Johansen”

Hvis du allerede nu ved, at du vil have Måltidsmærket, så er det ind på http://altomkost.dk/maaltidsmaerket/, hvor du finder tilmelding og al den information du skal bruge.

 #MadKanMereEndAtMætte