Måltidstænketank handler også om arbejdspladser

Henover sommeren har ministeren slået et slag for en madrevolution. Han vil have danskerne til at spise bedre og mere sundt. Det er en mission, som Ghita Parry, formand for Kost & Ernæringsforbundet, bakker op om. For hende handler det om, at skabe og fastholde job. Også for kost-, ernærings- og sundhedsfaglige.

- Vi, der arbejder med kost, ernæring og sundhed har en helt særlig ekspertise på det her felt. Hver dag producerer vi knap en million måltider til børn, syge og ældre. Derfor ved vi, at gode måltider kan forebygge, behandle og genopbygge, siger hun.

Det er blandt andet den ekspertise, formanden vil bære ind i tænketanken. Men også mere konkrete forslag, som eksempelvis den nationale måltidspolitik, hun for nylig foreslog i Ugebrevet Mandag Morgen.

Skal foreslå Måltidsråd

Formålet med Måltidstænketanken er, at foreslå en række måltidsråd. De skal supplere de nuværende kostråd og imødekomme følgende målsætninger:

* Vi er flere, der spiser sammen og vi spiser flere måltider sammen.
* Vi er flere, der kan lave mad.
* Vi er blevet mere modige og mere villige til at prøve noget nyt.
* Vi laver oftere vores egen mad.
* Kvalitet spiller en større rolle, når vi vælger mad og måltider.

Derudover skal tænketanken foreslå initiativer, der kan styrke den danske mad- og måltidskultur. Tænketanken består af 20 medlemmer, der skal levere resultatet af sit arbejde til fødevareministeren i februar 2015.

Kilde