Relateret indhold

Fagbladsartikel 25/09/2020 Annoncepriser og -formater
Fagbladsartikel 24/09/2020 Datoer og frister for fagbladet
Fagbladsartikel 02/02/2021 Kost, Ernæring & Sundhed 1-2021
Christine Bille Nielsen  [ TEKST OG OPSKRIFTER ] Jesper Glyrskov [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 MÅNEDENS OPSKRIFT: DE NYE KOSTRÅD
Mette Jensen  [ TEKST ] Maria Vendelbo Madsen [ FOTO ]
Fagbladsartikel 02/02/2021 Svendeprøven sætter håndværket i fokus

Mad og ernæring er den første medicin

  • GHITA PARRY / FORMAND
    GHITA PARRY / FORMAND

Vi begynder i Roskilde Kommune. Her gør de noget af det, vores land har brug for, så vi kan få reduceret underernæring blandt ældre. De arbejder sammen på tværs af faggrupper. De ernæringsscreener, de følger op. Og måske vigtigst af alt: de har ledelsens fulde opbakning.

Det er historier som den fra Roskilde, der kan være med til at flytte politikere og få dem til at handle. For det viser, at måltidet og ernæringen er første skridt på vejen mod en bedre tilværelse for ældre. Vi ved, at en krop i god ernæringstilstand er mere modstandsdygtig over for sygdomme og bedre i stand til at tage imod behandling, og at man kommer hurtigere til hægterne, hvis man bliver syg.

Når den offentlige økonomi er presset, er det endnu vigtigere, at vi hele tiden gør opmærksom på, hvilken værdi vores profession skaber. Hvad det betyder for både samfundet og den enkelte, når vi får rum og plads til at udfolde vores faglighed. Hvor stor en forskel vi kan gøre, når vi har ledelsens opbakning og samarbejder med andre faggrupper.

Om få måneder skal hver enkelt kommune offentliggøre sin værdighedspolitik. Et af de punkter, de skal beskrive, er fokus og prioriteringer for værdig mad og ernæring. Jeg vil gerne opfordre dig, der arbejder i en kommune til at søge indflydelse på kommunens værdighedspolitik. Bidrag med din faglighed og gør kommunalpolitikerne klogere på, hvad der virker. Fortæl de gode historier fra din arbejdsplads. Bring dine ideer til et endnu bedre tilbud om værdig ældrepleje videre. Det er alt sammen med til at understrege, hvor stor en rolle, vores profession spiller for ældres sundhed og trivsel. Vi kan give borgerne kræfterne tilbage.