Mad- og ernæringspolitik

Mad og ernæringspolitikken er en del af den samlede køkkenanalyse i Region Hovedstaden. Arbejdet med køkkenanalysen er fortsat i gang. Mange er involveret i arbejdet omkring analysen. En del af analyse er også at få udarbejdet en revideret og forenklet kost- og ernæringspolitik.

Processen

Processen frem mod tilblivelse af mad- og ernæringspolitikken har været til debat og revision i den faglige referencegruppe og følgegruppen, som er etableret i forbindelse med køkkenanalyse.  Politiken har været drøftet politisk i Sundhedsudvalget, Forretningsudvalg og senest godkendt i regionsrådet.

Mad en del af behandlingen

Mad- og ernæringspolitikken bliver en del af regionens kvalitetspolitik. Politikken indeholder gode elementer som bl.a. Kosten er en vigtigt del af behandlingen og pleje, fokus på omgivelser, hvor maden serveres og spises, de ernæringstruede patienter, der har særlige behov skal tilgodeses.  Hertil skal det tilstræbes bæredygtig produktion og økologiske råvarer.