Madhåndværk og måltider

Passion for mad og måltider

Jeg mestrer køkkenhåndværket og tager ansvaret for alle dele af processen med at få indbydende og sund mad på bordet: Menuplanlægning, indkøb, tilberedning, tilsmagning, anretning, oprydning, egenkontrol og evt. opfølgning. Det kan handle om forplejningen af børn i en daginstitution eller voksne handicappede beboere i en lille plejeenhed. 

Jeg ved, hvordan varierede og veltilberedte måltider til mange skal tilrettelæggelse og koordineres.
Hverdagsmad skal matche målgruppens kulinariske forventninger og ernæringsmæssige behov. Det er selvfølgeligt for mig, at tilgodese individuelle hensyn vedr. diæt, allergi og religion, eller spise-, tygge- og synkebesvær. Alle skal kunne spise sig mætte. 

Samarbejde, fleksibilitet og god kommunikation er afgørende i mit arbejde. Jeg er, som arbejdspladsens professionelle madekspert, i dialog med f.eks. børn, beboere og deres pårørende, og mine kollegaer. Med baggrund i min uddannelse og erfaring kan jeg forklare, hvad der smagsmæssigt passer sammen, hvad der er et sundere valg, og hvorfor jeg tilrettelægger maden, som jeg gør. 

Det er ofte min opgave at inddrage og involvere de mennesker, jeg laver mad til, så de motiveres og begejstres og selv får lyst til at lave sund og velsmagende mad. På den måde er jeg med til at uddanne dem til at tage vare på deres egen sundhed, uanset hvor de er i livet.


Mød de 11 faglige profiler fra Kost & Ernæringsforbundet. Læs hvilke konkrete kompetencer fagpersonen kan tilbyde inden for kost, ernæring og sundhed.