Madhuset Nyborg nomineret til innovationspris

Med i opløbet

Den 26. november blev KL’s innovationspris uddelt på RUC i Roskilde. I alt var 54 kommunale ideer indstillet til prisen. Heriblandt Madhuset Nyborgs indsats mod madspild.

Kriterierne for at få prisen, er at ideen skal være ny, nyttig og nyttiggjort.  Tre kriterier, som Madhusets projekt lever op til.

Opmærksomhed i kommunen

Projektet er gennemført med ernæringsassistent og produktionsansvarlig i køkkenet, Heidi Isalin, som tovholder, og det har fået stor opmærksomhed internt i kommunen. Her har Heidi Isalin fortalt om projektet i diverse chefgrupper, fortæller Ida Skjold Andersen, funktionsleder i Mad og Service i Nyborg Kommune.

Meget mindre spild

Madspildet er begrænset dramatisk, nemlig med hele 52 procent. Det er sket ved at finde på nye, kreative måder at bruge den overskydende mad på.

Opmærksomheden på bæredygtighed er øget blandt personalet. Ved at ændre arbejdsgangene i køkkenet har medarbejderne fået et nyt syn på, hvad der er anvendelige og ikke-anvendelige fødevarer.

Større arbejdsglæde

Projektet har desuden skabt øget motivation og arbejdsglæde, og det har styrket fællesskabet på tværs af personalegruppen, fremgår det af Madhusets indstilling til prisen.

Samtidig er effektiviteten øget. Madhuset leverer i dag mere for de samme penge.

Gadebelysning vandt

Blandt de 54 nominerede projekter, blev det Albertslund Kommune, der løb med prisen for en ny, innovativ og energibesparende gadebelysning.

Kilde