MADLEG - ny publikation til daginstitutionerne

”Madleg” åbner op for et fantastisk univers af duft, smag og råvarer. Hæftet giver dig konkrete forslag til, hvordan børn, pædagog- og kost-, ernærings og sundhedsfagligt personale i fællesskab kan bruge mad og måltider som supplement til dagligdagens legoklodser. Kost & Ernæringsforbundet er faglig medforfatter til hæftet, som udgives af ’Måltidspartnerskabet’.

Tjek det, del det!
Med ”Madleg” i hånden kan du som kost-, ernærings- og sundhedsfaglig medarbejder byde dine pædagogfaglige kollegaer op til tværfagligt samarbejde, hvor I sammen styrker barnets nysgerrighed på kulinariske erfaringer og oplevelser. Præsenter inspirationsmaterialet for din leder og dine pædagogiske kollegaer.

Indhold i "Madleg"
Brug ”Madleg” som inspiration og som brobygger mellem køkken- og det pædagogiske personale. I ”Madleg” finder du blandt andet forslag til, hvordan man:  

  • Tilrettelægger menu, indkøb og tilberedelse af måltidskomponenter sammen med daginstitutionens børn.
  • Taciliteter smag-, dufte- og føleworkshops: hvor f.eks. råvarer fra dagens menu bringes i spil.
  • Deltager i den daglige spisning og medbringer dagens råvare som en samtaleåbner.
  • Åbner for verdens smage: ved at tilberede mad fra hele kloden.
  • Tydeliggør nordiske traditioner og mærkedage: som fx Luciadag og Sankthans gennem mad.

 

Om Måltidspartnerskabet: Måltidspartnerskabet er et samarbejde mellem erhvervs-, forbruger- og sundhedsorganisationer, forskningsinstitutioner, faglige organisationer og myndigheder. Måltidspartnerskabet har fokus på lighed i sundhed og på den del af befolkningen, der har de største udfordringer med at spise sundere.