Madordning - fordi I fortjener det!

Det politiske fokus er på miljø, bæredygtighed og mere end 70 % økologi. Den målsætning arbejder køkkenet på Damgårdsparken målrettet i mod. Det er et køkken, der allerede leverer mad til nogle af kommunens daginstitutioner. God, nærende og sund mad kommer ikke af sig selv. Det kræver hænder med viden og ressourcer.

Det kost- ernærings- og sundhedsfaglige personale i Damgårdsparkens køkken er klar. I en tæt dialog med pædagoger og forældre har de den viden og de evner, der skal til for lave sund og nærende økologisk mad. God mad, der afspejler årstiderne, højtiderne og aktiviteterne i institutionerne.

Ingen kan være uenig i, at det vigtigste er, at den mad, børnene får er ordentlig. Sund, appetitlig og nærende. Mad kan nemlig mere end bare mætte små maver.

God mad skaber sunde og glade børn, der er mindre syge. For sundhed og mad hænger uløseligt sammen. Men gode måltider lærer os også de sociale spilleregler. Jo tidligere vi lærer, hvad god og sund kost er, jo større sandsynlighed er der for, at vi tager de sunde vaner med os resten af livet. En ordentlig madordning forbedrer sundheden på lang sigt. Egedal kan på sigt få færre overvægtige borgere, færre hjerte-karsygdomme og færre med type 2-diabetes. Lidelser, der ikke kun koster på livskvaliteten, men også på kommunekontoen. Den gave fortjener Egedals børn. Og den gave fortjener Egedal kommune at give sig selv.

Indlægget blev bragt i Frederiksborgs Amts Avis mandag den 30. juni 2014.