Medbragt mad fra forældrene

Børnene i institutionen skal ikke blive syge af den mad, deres forældre giver dem med hjemmefra. Derfor er der regler, som skal overholdes.

Hvad må medbringes?

Forældrene må altid medbringe hel frugt, hel grønt og brød uden creme og flødeskum som supplement til den mad, børnene får i institutionen. De må også medbringe færdigpakkede, emballerede madvarer, som er ikke letfordærvelige, f.eks. tørret pasta, helkonserves, tørret frugt og supper uden kølekrav.

Derudover må forældrene levere madvarer direkte fra en butik til institutionen, hvis det er madvarer, som institutionen må håndtere, og som håndteres hygiejnisk korrekt under transporten.
Når der er tale om et privat arrangement, f.eks. en fødselsdag eller sommerfest, må forældrene medbringe mad, som er tilberedt hjemme- også kager med creme og flødeskum.

Hvad må ikke medbringes?

Forældrene må ikke medbringe nogen former for fersk kød, fisk, fjerkræ og æg eller pålægsprodukter. De må heller ikke medbringe letfordærvelige grøntsager, som bønnespirer og snittet salat samt madvarer, der er tilberedt i hjemmet, undtagen brød og kager uden creme og flødeskum.

Læs mere i Vejledning om hygiejneregler for køkkener i børneinstitutioner eller kontakt din lokale fødevareregion, hvis du er i tvivl.