Mere hæder til Regionsformand

Smart City

Under overskriften "Vejen til SMART CITY", satte Aalborg i weekenden fokus på bæredygtighed. Åbne paneldebatter, oplæg ved både politikere og førerende eksperter, var bare noget af det, der var på plakaten. Og så skulle der selvfølgelig også uddeles en pris - nemlig "Aalborg bæredygtighedspris" og den løb Regionsformand i Kost & Ernæringsforbundet, Marian Aagaard med:

"Det er en cadeau til vores område og vores fag, og det arbejde alle vores medlemmer står og laver til dagligt ude i køkkenerne", fortalte en glad og rørt Marian Aagaard og fortsatte:

"Jeg har en masse energi og en masse engagement, som jeg prøver at lade smitte af på vores medlemmer og motivere dem til at sige, hvorfor er det vi skal arbejde med økologi - det er jo regeringens målsætning at vi inden 2020, skal have 60 % økologi i de offentlige køkkener".

Aalborg går forrest

At der er gang i tingene i Aalborg er der ikke længere nogen tvivl om:

"Det går godt i Nordjylland, jeg er stolt af at være Nordjyde, når vi snakker økologi og spisemærker, for vi er rigtig langt fremme", siger Marian og fortsætter:

"Vores medlemmer er klar til at gå forrest i arbejdet med økologi og bæredygtighed, det er jeg helt sikker på", fortæller Marian.

Anden pris på to uger

Og tro det eller lad være, det er ikke mere end fjorten dage siden, at Marian Aagaard sidst blev belønnet med "Årets Økorpis" (læs mere om den pris her).

"Det er meget overvældende med al den hæder", fortæller Marian og fortsætter:

"Men det reflekterer bare tilbage på det store og flotte stykke arbejde vores medlemmer, hver dag udfører ude i køkkenerne", slutter en glad og stolt Marian af.

Indstilling:

Mariann Aagaard er indstillet på grund af sin evne til at se sammenhænge og binde aktører sammen på tværs af faggrænser for at øge økologi i landsdelen både i gryderne og på landkortet.

Hun har vist et enestående engagement i forhold til sine medlemmer og bakket dem op i forhold til den økologiske uddannelse som 300 af hendes medlemmer i Nordjylland har taget i det forløbne år. Medlemmerne er kommet fra vuggestuer, børnehaver, skoler, kantiner og regionens sygehuse.   Hun har været med til at sørge for et kompetenceløft for sine medlemmer og har siddet i styregruppen for EkoLogika. 

Hun har været med til at sætte økologi på landkortet i regionen, hvor der er startet på omlægning i nogle kommuner.  Mariann Aagaard har set, at networking er en væsentlig drivkraft for, at økologi i gryderne og på landkortet bliver understøttet, så hun har været en af initiativtagerne til ØKO-nord, der er et netværk af køkkenfolk, indkøbere og madkundskabslærere. ØKO nord  arbejder for udbredelse  af forståelse for økologi og der arbejdes forr vidensudveksling om økologi, både fra leverandører over grossister til grydeskeholderne.  Hun formår at se helheden og ved hjælp af sin smittende entusiasme lader hun ikke økologien i Nordjylland i stikken.