Mesterskaberne er i gang

De ti bedste

Vejen til mesterskaberne har allerede været lang.  I efteråret blev de bedste elever udtaget fra erhvervsskolerne. De blev sendt videre til regionale konkurrencer, og to vindere fra hver region dyster netop nu om at blive Danmarks bedste ernæringsassistentelev.

Tre hårde dage

I de kommende dage skal eleverne tilberede en række menuer, der skal afgøre, hvem af dem, der vinder danmarksmesterskaberne.

Eleverne har på forhånd fastlagt menuerne og bestilt råvarerne. Menuerne er målrettet bestemte brugergrupper – i dag torsdag er det unge fra en af de andre erhvervsuddannelser, nemlig murerne.

Det, eleverne bliver bedømt på, er blandt andet, om menuen passe til brugerne, både ernæringsmæssigt og kulturelt.

Økologiske råvarer

I år skal 60 procent af de råvarer, der indgår i menuen, være økologiske. Det stemmer med, at regeringen har besluttet, at alle offentlige institutioner inden 2020 skal anvende mindst 60 procent økologiske råvarer.

Skills 2013

Samtidig med, at ernæringsassistenteleverne har travlt med at tilberede mad i de opstillede køkkener, konkurrerer 200 elever fra de øvrige erhvervsuddannelser om at klippe, mure og snedkere. I alt er 37 fag repræsenteret på DM i Skills.

Konkurrencen er åben for besøgende, og et af målene med Skills er at gøre opmærksom på erhvervsuddannelserne og inspirere unge, der skal vælge uddannelse.

Læs flere nyheder

Kilde