Minister overrækker spisemærker

Stadig mere økologi

Salget af økologiske råvarer til kantiner og institutioner er fordoblet på tre år. Det viser en ny opgørelse som blandt andet Økologisk Landsforening står bag.

Økologi til unge og gamle

I tråd med det stigende forbrug af økologiske råvarer øges også muligheden for at opnå et økologisk spisemærke. 

De sidst tilkomne knapt 50 institutioner, der har gjort sig fortjent til et spisemærke, fik det overrakt i dag af fødevareministeren på Food Fair.

Institutionerne tæller blandt andet Plejecentrene Sølund, Rundskuedagen og Bispebjerghjemmet, der fik bronze og sølv mærker sammen med 34 EAT skoler. Mens tre daginstitutioner fik et guldmærke, da de økologiske råvarer udgør mere end 90 procent af menuen.

400 spisemærker

Det betyder, at der i dag er knapt 400 spisesteder, der har spisemærket. heraf er 33 procent institutioner og 32 procent kantiner.

Kilde