Mød madhåndværkerne på madmarkederne

Vi bliver flere og flere i verden, vi skal have mad hver dag, og det skal være ordentlig mad. Det betyder, at vi er nødt til at tænke bæredygtigt og finde nye måder at sammensætte vores måltider på. Det kræver topdygtige madfolk. Og dem er der mange af, skriver Madkulturen, som optakt til Copenhagen Cooking, hvor nogle af uddannelserne bliver præsenteret.

Alene i Danmark er der omkring 50 forskellige fødevareuddannelser. Og ca. 20.000 unge er i gang med uddannelserne.

Smag og hør

Du kan møde nogle af dem på sensommerens madfestivaller, hvor de giver deres bud på fremtidens fødevarer, nye kilder til god næring, alternative og bæredygtige måder at dyrke, forarbejde og tilberede råvarerne på. 

Det gælder blandt andet på Copenhagen Food District, der er en del af den årligt tilbagevendende begivenhed Copenhagen Cooking & Food Festival.

Her vil en række ambassadører for de forskellige fødevareuddannelser fortælle om uddannelserne. Det foregår den 20. august i Øksnehallen.

Det er Food Careers der præsenterer uddannelserne. Food Careers er en indsats, der skal styrke rekrutteringen til fødevareuddannelserne i Danmark.

Læs om Food Careers på Copenhagen Food District

Og se karriereportalen Food Careers

Vær med i konkurrencer og workshop

På festivallerne bliver du desuden budt på madkonkurrencer, der sætter lokale råvarer i spil, du kan spise med de kendte, besøge boder med spændende fødevarer og køkkengrej, se madfilm om spiselige insekter, deltage i workshops, hvor æbler bliver til cider, øllet bliver brygget, der bages glutenfrit og meget, meget andet.

Se nogle af programmerne her:

Cph Food District i Øksnehallen fra den 19.-21. august

Copenhagen Cooking & Food Festival finder sted fra den 19.-28. august 

Food Festival i Århus på Tangkrogen fra den 2.-4. september

Madens Skueplads, cateringmesse den 19.-21. september på Hotel & Restaurantskolen i Valby

Nordic organic food fair, Nordens største økologiske marked den 16.-17. november i Malmø