Mød os på folkemødet

Vi er arrangører af fire arrangementer

I år er vi (med)arrangører af fire spændende events. Derudover deltager formand og bestyrelsesmedlemmer i flere debatter. Få et overblik her.

Det fede samfund - hvordan stopper vi den fede fest?

Det er fedt at leve i Danmark, men er livet blevet for meget fest og for lidt hverdag? Og hvordan trænger vi igennem med budskaberne i et samfund indrettet med fristelser, der feder? Danmark har sat ny rekord - for første gang i historien er mere end halvdelen af os nu overvægtige. Griber vi ikke til handling, får det alvorlige konsekvenser for folkesundheden, og dermed også for samfundsøkonomien. Overvægtige børn bliver overvægtige voksne. Så hvordan knækker vi kurven, når vi ved, at 95% kan gennemføre et vægttab, men kun 5-10% kan holde det? Regeringen har nedsat et Advisory Board, der har givet 10 anbefalinger til mad, måltider og sundhed, som kan fremme folkesundheden. Hvordan påvirker anbefalingerne kommunernes forebyggelsesarbejde? Hvilken rolle har de madprofessionelle? Hvordan sikrer vi at de gode resultater fra Julemærkehjemmene også bæres med hjem? Mød op og diskuter, hvad der skal sættes i værk, hvem, der skal tage stafetten og gribe til handling.

Torsdag den 14. juni kl. 15.30-16.15 i Det fælles sundhedstelt

Ind med maden, ud med patienten! Madens helbredende effekt

Kost & Ernæringsforbundet og Danske Regioner inviterer til debat om mad som en del af patienternes behandling. Vi byder på smagsprøver på et succesfuld morgenmadskoncept. Når mad, måltider og ernæring prioriteres højt, kan selv små greb gøre en stor forskel for patienternes trivsel, behandlingsforløb og ikke mindst for sundhedsøkonomien. Vi sætter fokus på underernæring, og hvad ernæringstilstanden betyder for patienters rejse gennem sundhedsvæsenet. Erfaringerne viser at den rette ernæring, er en god investering: Kræftpatienter har færre bivirkninger og kortere behandlingsforløb. De ældre har færre antal genindlæggelser. De kirurgiske patienter får færre infektioner, bliver hurtigere mobiliseret og kommer sig hurtigere. Hør hvordan mad, med simple greb, er blevet en integreret del af behandlingen. Og hvad er den rette mad til patienter? Og hvad betyder sufficient ernæring egentlig? Og hvem skal sikre, at den kommer alle relevante patienter til gode?

Fredag den 15. juni kl. 9 – 10 i Danske regioners telt

Kom og smag på fremtidens ældremad, den er bedre end du tror

Underernæring hos ældre koster den offentlige sektor ca. 6 milliarder kr. om året. Og hele 60 % af borgerne i ældreplejen er i risikogruppen for at udvikle underernæring. Undersøgelser viser, at en målrettet indsats mod underernæring vil kunne spare den offentlige sektor for mellem 1,5 og 2 milliarder kr. om året FOA og Kost- og Ernæringsforbundet vil vi gerne gøre politikerne opmærksomme på, at mad og rammerne omkring et måltid rummer et uudnyttet potentiale. Både i forhold til samfundsøkonomien og i forhold til at skabe mere sundhed og livskvalitet for de ældre, så de kan bevare deres evner til selv at klare de daglige gøremål. Vi skal derfor fremover i langt højere grad bruge måltiderne som led i arbejdet med forebyggelse, behandling og rehabilitering. Vi vil også gerne give dig mulighed for at smage fremtidens mad i ældreplejen. Vi serverer derfor proteinrige og lækre smagsprøver og sætter fokus på, hvad der skaber værdi for vores ældre medborgere.

Torsdag den 14. juni kl. 15.30-16.15 i FOA og PenSam's telt

Dyst - Har politikerne styr på ernæring til kræftpatienter?

Måske tror du, at kræftpatienter skal spise ekstra meget hvidløg, ingefær og broccoli. Vi ved jo, hvad sund kost er, og hvad man bør og ikke bør spise. Men når det drejer sig om et menneske med kræft, er situationen en helt anden. Ernæringsdysten sætter politikerne på prøve - har de mon styr på kosten til kræftpatienter? For hvad er patientens ernæringsbehov, og hvordan dækkes det bedst muligt? Det er ikke altid ligetil. Det kan have alvorlige konsekvenser, hvis mennesker med kræft ikke får tilstrækkelig ernæring. Desværre er underernæring ofte en tillægsdiagnose, som i værste fald efterlader patienten for afkræftet til at kunne modtage behandling. Sådan bør det ikke være. Kost og Cancer inviterer derfor til ernæringsdebat i SundhedsParlamentets telt, hvor vi dyster og bliver klogere på ernæring og dens betydning for kræftpatientens forløb.

Fredag den 15. juni kl. 12-13 i SundhedsParlamentet

Vi deltager også i debatter her

  • Politisk Pubquiz og fællessang m. Tobias Trier
  • Mad kan mere end du tror
  • Danskernes sundhed i deroute – løsninger med effekt?

Du kan læse mere om alle arrangementer her. Søg efter Kost & Ernæringsforbundet