NCP i på programmet i Cleveland

Forbundets NCP-repræsentant

Lige før sommerferien var jeg til møde i den internationale arbejdsgruppe for NCP. Jeg sidder i gruppen som repræsentant for Kost & Ernæringsforbundet for at give viden videre fra det danske arbejde med NCP og for at suge til mig, så jeg kan give ny viden videre til jer. Arbejdsgruppens formål er netop at sprede kendskabet til NCP til hele verden og samtidig være rådgiver for udvikling af NCPT, den terminologi, der anvendes i Nutrition Care Process. Arbejdsgruppen er oprettet af den amerikanske diætistforening, AND (Association of Nutrition & Dietetics).

Vi har noget at bidrage med i Danmark

Jeg opdagede faktisk, at jeg kan byde ind med rigtig meget i arbejdsgruppen, både i kraft af min praktiske tilgang NCP, og min erfaring med undervisning, implementering og oversættelse. Jeg er stadig helt høj over at kunne bidrage med erfaring og inspiration fra de danske forhold og vores brug af NCP og NCPT.

Mit fokus er at kunne bruge NCP i praksis og at sikre, at alle professionsbachelorer i ernæring og sundhed, uanset specialeretning, kan bruge terminologien. Og en af de arbejdsopgaver, som jeg skal være med til at løse i arbejdsgruppen, er at gøre NCP til en del af de journalsystemer som vi bruger, både i kommunerne og i regionerne, for det skal være nemt at arbejde med NCP.

En anden opgave er at skrive nyheder til hjemmesiden, hvor vi vil vise NCP nyheder fra hele verden, blandt andet update fra konferencer, hvor forskning i NCP bliver præsenteret.

Arbejdsgruppen har flere fokusområder det næste år, og er man med i arbejdsgruppen er man også med i en eller flere undergrupper. Jeg skal derfor også bidrage ti,l at nye lande, der vil oversætte NCPT, bliver hjulpet godt på vej. Derudover er vi alle sammen forpligtet til at kommentere ny og ændret terminologi.

Inspiration fra eksperterne

Det faglige udbytte af arbejdsgruppemødet kan næsten ikke beskrives. Jeg fik æren af at møde nogle af de førende NCP eksperter fra hele verden. Dygtige og inspirerende diætister, som har været med til at udvikle og implementere terminologien lige fra den spæde start. Den inspiration vil jeg give videre til jer, i håbet om, at I kan bruge den i jeres arbejde med NCP nu ogfremover.