Nikolaj vandt DM i Skills

Vi har talt lidt med Nikolaj i forbindelse med, at han vandt DM i Skills for ernæringsassistenter

Hvordan kan det være du valgte uddannelsen som ernæringsassistent? Nogle planer om videreuddannelse?

Egentlig fordi jeg gerne vil hjælpe andre mennesker, og det synes jeg, man kan som ernæringsassistent. Jeg vil gerne hjælpe mennesker, der har brug for mad hver dag – det har de mennesker, jeg laver mad til, fortæller Nikolaj.

Om sinefremtidsplaner fortæller Nikolaj, at han overvejer at læse videre, enten til mellemleder, eller måske læse en professionsbachelor i ernæring og sundhed, men først skal han lige arbejde som ernæringsassistent i nogle år.

Kan du fortælle lidt om konkurrencen?

Det var en helt fantastisk og lærerig oplevelse. På sygehuset forfalder man nogle gange til at arbejde i nogle vante rutiner og vaner, men her under konkurrencen, var man nødt til at være innovativ og tænke ud over det sædvanlige. Og så var stemningen bare helt fantastisk med publikum, der stod rundt omkring en, mens man arbejdede.

Kan du fortælle lidt om din vindermenu?

Torsdag var temaet 100% økologi, og der arbejdede jeg med en menu med kylling på flere forskellige måder. Først lavede jeg en rødbedesalat med noget kyllingeskind, jeg stegte sprødt. Så lavede jeg en kyllingesalat med hvidkål, og endelig kyllingelår på bund af rodfrugter og champignon, paneret med majsmel, rosenkål og rugmel.

Om fredagen var temaet skolemad to go. Derfor valgte jeg at lave to forskellige pandekager – den ene med rødbede i dejen og den anden med gulerod. I den med gulerod var der and og rødkål, der var marineret i appelsinsaft og rødløg, og så var der noget flødeost med purløg som tilbehør. Den anden med rødbede var med grøntsager – hvidkål, gulerod og champignon, porrer og løg og så også flødeost med purløg og chilimandler.

Om lørdagen var temaet fra jord til sky. Her valgte jeg at lave en lagkage med en bund af selleri, valnødder og kakao. Og så en skyrmousse med passionsvinaigrette og noget frysetørret havtorn.Som tilbehør lavede jeg så fuldkornsboller.

Og hvad skal præmiepengene så bruges til?

Det ved jeg faktisk ikke endnu. Først og fremmest sætter jeg dem ind på en opsparingskonto, og så kan jeg bruge dem, hvis jeg skal videreuddanne mig