Nomineret til De Økologiske Køkkenroser

De nominerede kandidater er udvalgt efter, at de har fokus på gode, friske råvarer, der er i sæson. Og fordi de formår at få de bedste måltider ud af dem. Vinderen fra hver kategori offentliggøres 12. oktober.

Her er de otte kandidater

 

Centrale- og hospitals køkkener

  • Dorthe Dybro, EAT skolemad, København N
  • Kathrine Christensen, Centralkøkkenet Aarhus Sygehus Nørrebrogade, Aarhus

Daginstitutioner, mad til børn og unge

  • Marie Ambye-Jensen, Vuggestuen Røde Rose, København N
  • Bente Cordua, Børnehuset Hanen, Roskilde

Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer

  • Køkkenet, Kong Frederik IX hjem, Frederiksberg
  • Vivi Larsen, Solgården, Thisted

Sociale institutioner og levebo-miljøer

  • Maria Riisgaard, Lynghuset, København NV
  • Ulla Nielsen, Donekrogen, Jægerspris

Vinderne får overrakt priserne på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 12. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.

Om De Økologiske Køkkenroser

Køkkenroser begyndte som et samarbejde mellem Kost & Ernæringsforbundet og Landbrug & Fødevarer i 2011. Siden 2015 har projektet været støttet af økologimidler, hvilket har gjort det muligt at uddele Økologiske Køkkenroser til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer. Juryen består af repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer, Kost & Ernæringsforbundet, FOA og 3F.