De nominerede kandidater er udvalgt efter, at de har fokus på gode, friske råvarer, der er i sæson. Og fordi de formår at få de bedste måltider ud af dem. Vinderen fra hver kategori offentliggøres 12. oktober.
Her er de otte kandidater
Centrale- og hospitals køkkener
- Dorthe Dybro, EAT skolemad, København N
- Kathrine Christensen, Centralkøkkenet Aarhus Sygehus Nørrebrogade, Aarhus
Daginstitutioner, mad til børn og unge
- Marie Ambye-Jensen, Vuggestuen Røde Rose, København N
- Bente Cordua, Børnehuset Hanen, Roskilde
Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer
- Køkkenet, Kong Frederik IX hjem, Frederiksberg
- Vivi Larsen, Solgården, Thisted
Sociale institutioner og levebo-miljøer
- Maria Riisgaard, Lynghuset, København NV
- Ulla Nielsen, Donekrogen, Jægerspris
Vinderne får overrakt priserne på Landbrug & Fødevarers store branchedag, Fødevaredagen, der finder sted den 12. oktober på Hindsgavl Slot i Middelfart.
Om De Økologiske Køkkenroser
Køkkenroser begyndte som et samarbejde mellem Kost & Ernæringsforbundet og Landbrug & Fødevarer i 2011. Siden 2015 har projektet været støttet af økologimidler, hvilket har gjort det muligt at uddele Økologiske Køkkenroser til de offentlige køkkener i Danmark, der udmærker sig særligt inden for arbejdet med økologiske råvarer. Juryen består af repræsentanter fra Landbrug & Fødevarer, Kost & Ernæringsforbundet, FOA og 3F.