Nordisk mad i den nordiske skole

 

Manifest for Nyt Nordisk Køkken blev skrevet i 2004. Siden har nordisk mad fundet vej til mange køkkener. Nu er det folkeskolens tur til at få et manifest. Manifest for Ny Nordisk Skole.

Kost, ernæring & sundhed spurgte undervisningsminister Christine Antorini, om der skal spises nordisk mad i den nordiske skole?

Mad i skolen

Og det skal der måske, ifølge ministeren.

Christine Antorini fortæller, at tankegangen i Nyt nordisk køkken har været til stor inspiration i arbejdet med Ny nordisk skole. Det nordiske køkken bygger på bæredygtighed, lokale råvarer og globalt udsyn. Værdier, der passer fint med Ny Nordisk Skole. Det nordiske køkken kan derfor sagtens være et element i skolernes arbejde.

Da sund mad desuden er en af de ting, der kan gøre en forskel for, hvordan børn trives i skolerne, er det en god ide at lade sig inspirere af det nordiske køkken, når man sammensætter sund mad til børnene, siger Christine Antorini.

Men det bliver ikke noget skolerne skal sætte i væk. Skolerne skal nemlig selv finde ud af, hvordan den nordiske skole skal planlægges ud fra rammerne i manifestet,

Sparring til skolerne

Skolerne får mulighed for at samarbejde med en række frivillige aktører og undervisningsministeren opfordrer derfor kost- og ernæringsfaglige til at melde sig på banen som samarbejdspartnere for at være med til at sikre sund og spændende mad i skolen.

Kilde