Nordisk mad på Herlev Hospital

Nordisk mad

Fra den 1. oktober 2012 bliver Centralkøkkenet på Herlev Hospital omdøbt til Det Nordiske Køkken. Fra den dag bliver der serveret mad, der er lavet ud fra principperne for ny nordisk mad, som blandt andet på restaurant Noma.

Kokke i verdensklasse

På restaurant Noma har kokkene Torsten Vildgaard og Søren Westh arbejdet, og de er med til at indføre nordisk mad på Herlev Hospital. Ifølge en pressemeddelelse fra Herlev Hospital er de to herre nogle af verdens bedste kokke.

Fokus på velsmag

At der bliver indført nordisk mad på Herlev Hospital betyder, at der bliver lavet mad af høj kvalitet, med fokus på velsmag og mad, der belaster klimaet mindre.

Sæsonens råvarer

Ifølge køkkenchef Michael Allerup Nielsen fra centralkøkkenet på Herlev Hospital vil den nordiske menu, som er gældende fra 1. oktober 2012, betyde, at der bliver lavet mad baseret på sæsonens lokale råvarer – og køkkenet vil lave deres egne syltede varer.

Forskningsprojekter

Herlev Hospital går over til nordisk mad, fordi det er til gavn for patienterne. Hospitalet har planer om forskningsprojekter, der skal belyse de ernæringsmæssige gevinster ved at patienterne spiser nordisk mad, siger forskningschefen for ernæringsenheden, Christian Bitz.

Kilde