Ny hvidbog om ældres mad og måltider

De sidste mange måneder har mad- og måltidskonsulent Karen Leth delt sin arbejdstid mellem Madkulturen og Kost & Ernæringsforbundet. Som en af de store kapaciteter på området, har Karen nemlig bidraget med sin ekspertise og erfaring til arbejdet. 

Hvidbogen kortlægger forskning og viden om ældres mad og måltider, og kommer med konkrete anbefalinger til, hvordan samfundet kan fokusere endnu mere på gode måltider og spare penge samtidigt. Det bygger i høj grad på den publikation Kost & Ernæringsforbundet sammen med Arla har udgivet om underernæring. 

- Det er ærgerligt, at sammenhængen mellem omkostninger og besparelser ved en god ældrebespisning udgør en potentiel barriere for ældremåltider af tilstrækkelig ernæringsmæssig og gastronomisk kvalitet, siger professor, dr. med. Arne Astrup, der har været med til at skrive hvidbogen. 

Læs mere om hvidbogen her.